Hasta tutsak Karer, 6 aydır ailesi ile görüştürülmüyor

Hasta tutsak Sinan Karer iletişim cezası nedeniyle 6 aydır ailesiyle görüştürülmüyor. Anne Zeynep Dayan, insan hakları kurumlarına girişim çağrısı yaptı.

Colemerg’de 2016 yılında “ülkenin birliği ve bütünlüğünü bozmak” iddiasıyla tutuklanan ve 28 yıl hapis cezası verilen hasta tutsak Sinan Karer’e (33), Ocak ayında 16 aylık iletişim cezası verildi.

 Erzurum Dumlu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde tutulan ve birçok sağlık sorunu olan Karer, 6 aydır ailesi ile görüşemiyor.

'TELEFONLA GÖRÜŞMEMİZ BİLE ENGELLENİYOR'

Sağlık sorunları ve ekonomik nedenlerden ötürü oğlunun görüşüne de gidemeyen Anne Zeynep Dayan, bir yılda 4 kez ameliyat geçirdiğini, uzun yola çıkamadığını belirtti. Oğluna verilen iletişim yasağı nedeniyle telefonla da görüşemediğini belirten Anne Dayan, cezaevi yönetimi başta olmak üzere birçok resmi kuruma başvuru yaptığını ancak sonuç alamadığını söyledi.

 Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) ve Adalet Bakanlığı’na dilekçe gönderdiğini dile getiren Dayan, “Aylardır hastayım ve oğlumla telefonda bile görüşemiyoruz. Oğluma verilen iletişim cezasının kaldırılmasını istiyoruz ama bir türlü dilekçelerimize olumlu cevap verilmiyor. Görüşe gidemiyorum ama en azından oğlumun sesini duymak istiyorum” dedi.

 Anne Dayan, iletişim yasağının kalkması için insan hakları kurumlarına girişimde bulunma çağrısı yaptı.