Hasta tutsak Mehmet Ali Uğur'un durumu kötüleşiyor

Türk devletinin 2007 yılında tutuklayarak müebbet hapse mahkum ettiği hasta tutsak Mehmet Ali Uğur'un sağlık durumunun kötüye gittiği belirtildi.

Mehmet Ali Uğur, Şirnex’te 2007 yılında tutuklanmış ve "devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak" iddiasıyla yargılandığı davada müebbet hapis cezasına mahkum edilmişti.

İnsan Hakları Derneği'nin (İHD) hasta tutsaklar listesinde yer alan Uğur'un özellikle kemik erime hastalığı var.

Aynı zamanda çölyak hastası olan Uğur’un durumunun giderek kötüleştiği bildirildi.

Patnos L Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutsaklığı süren Uğur ile görüşen Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Wan Şubesi üyesi Dersim Erişen, "Uğur çölyak ve kemik erimesi hastasıdır. Durumu gittikçe kötüye gidiyor” dedi.

Avukat Dersim Erişen, “Çölyak hastalarının tükettiği ekmek cezaevi kantininde bulunmuyor. Cezaevi bu konuda sorumluluğunu yerine getirmiyor. Uğur normal beyaz ekmek tükettiğinde kriz geçiyor ve durumu ağırlaşıyor. Patnos'tan sürekli Wan’a getiriliyor. Ailesinin Şırnak iline sevki için yaptığı başvuru da ret verildi. Uğur derhal serbest bırakılmalı" açıklamasında bulundu.

Uğur’un annesi Gülistan Demir ise, "Bir an önce oğlumun serbest bırakılmasını istiyorum. Çölyak hastalarına ait ekmek cezaevinde bulunmuyor. Oğlum tek başına hayatını idame edecek durumda değil" ifadelerini kullandı.