Hasta tutsaklar Sabri Yavuz ve Muhlise Karagüzel'in yaşamı risk altında

İstanbul ve Ankara'daki eylemlerde, ağır hasta tutsaklar Sabri Yavuz ve Muhlise Karagüzel'in yaşamlarının risk altında olduğu açıklandı.

Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi üyeleri, hasta tutsakların durumuna dikkat çekmek için eylemlerinin 492’nci haftasında İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şube binası önünde bir araya geldi. Bu hafta 75 yaşındaki ağır hasta tutsak Sabri Yavuz’un durumuna dikkat çekildi. Açıklama metnini İHD Ankara Şube Eşbaşkanı Ömer Faruk Yazmacı okudu.

Yazmacı, Yavuz’un, yaşamının risk altında olduğunu belirterek, derhal tahliye olması gerektiğini belirtti.

 
İSTANBUL 
İHD İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu üyeleri, her hafta düzenlediği “F Oturması” eyleminin 620’ncisini Beyoğlu’nda bulunan dernek binası önünde gerçekleştirdi. Bu haftaki eylemde Menemen R Tipi Cezaevi’nde bulunan ve 4 defa kalp krizi geçiren yüzde 90 engelli ağır hasta tutsak Muhlise Karagüzel’in (62) durumuna dikkat çekildi.

Bu haftaki basın metnini insan hakları savunucusu Nimet Tanrıkulu okudu. Nimet Tanrıkulu, "Hapishane koşulları sağlık sorunlarını artırmış, yaşamını tehdit seviyesine getirmiştir” diyerek, tahliye çağrısında bulundu.