HDP: Rojava Devrimi'ni sahiplenmeye çağırıyoruz

Rojava Devrimi'ninin yıl dönümünde açıklama yapan HDP, "Özgür ve demokratik bir Suriye için Rojava Devrimi'ni sahiplenmeye çağırıyoruz" dedi.

HDP Merkez Yürütme Kurulu 19 Temmuz Rojava Devrimi'nin yıl dönümü vesilesiyle yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Suriye iç savaşının başlangıcında Suriye halkları mevcut rejim ile IŞİD zihniyeti arasında seçime zorlanırken, halklar demokratik ve kadın özgürlükçü bir anlayışla insanlık tarihinin önemli devrimlerinden birini gerçekleştirdi. Kadınların ve gençlerin öncülük ettiği Rojava Devrimi, bugün her türlü baskı, ambargo ve saldırılara rağmen Kuzey-Doğu Suriye halklarının özgürlük mücadelesinde yol gösterici olduğu gibi tüm dünya halklarına da ilham kaynağı olmaya devam ediyor" denildi.

'TÜRK DEVLETİ COĞRAFYAYI KÜRTSÜZLEŞTİRMEK İSTİYOR'

"IŞİD gibi halk düşmanı çeteci örgütler ile AKP iktidarı, bütün insanlığa ilham kaynağı Rojava Devrimi'ni boğmak için her türlü saldırıyı yapıyor" vurgusunda bulunulan açıklamada, "AKP rejimi sivillere yönelik aralıksız sürdürdüğü hava saldırıları ve suikastlerin yanı sıra su kaynaklarına sivillerin erişimini keyfi bir şekilde engelliyor. Kuzey-Doğu Suriye halklarını ölümle yüz yüze bırakıyor. AKP iktidarı,  benzer şekilde başta Efrîn olmak üzere Serêkanîyê ve Girê Spî’de demografik yapıya müdahale ederek Kürt halkına dair her türlü geçmişi silmeye, coğrafyayı Kürtsüzleştirmeye çalışıyor. Kuzey-Doğu Suriye halklarının kazanımını korumak ve statüye kavuşmasını sağlamak bu çerçevede herkesin görev ve sorumluluğudur" denildi.

HDP MYK, açıklamasının sonunda "Özgür ve demokratik bir Suriye için Rojava Devrimi'ni sahiplenmeye çağırıyoruz" dedi.