HDP’ye saldıran Sancar’ın kazancı dikkat çekiyor

HDP Wan İl Binası önünde yaptığı provokasyonlarla tanınan Nazan Sancar, adeta belediyeye çöktü. Sancar, Ankara’ya yaptığı gezilerin yol parasını bile belediyeden karşılıyor.

MİT ve Emniyet marifetiyle HDP’nin önüne bırakılan ve onların talimatlarıyla HDP’ye saldıran kesimlerin başını çeken Nazan Sancar, ihya edilmeye devam ediliyor. Türk Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, hafta sonunda Amed HDP İl Binasındaki işgalini sürdüren kesimlere destek ziyaretinde bulunarak, benzeri etkinliklerin her yerde yapılması gerektiğini vurguladı. Türk Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından başlatılan ve bugüne kadar sonuç alamayan politikanın önümüzdeki günlerde bütün Kürt illerinde yaygınlaştırılması planlanıyor.

Söz konusu kişilerin HDP il binalarının önünde yaptığı işgal eylemleri, 3 yıldır Wan’da da yapılıyor. Ellerinde Türk bayraklarıyla Cuma günü polis ve özel harekat timlerinin desteğiyle HDP İl binasının önüne getirilen bu kişiler, İstiklal Marşı ve basın açıklamasının ardından 1 saatlik oturma eylemi gerçekleştiriyor ve sonra dağılıyor.

AKP tarafından istismar edilen bu kadınların başında ise Nazan Sancar isimli kişi var.  Sancar, Wan ile yetinmeyerek, her hafta Amed HDP il binasının önünde yapılan işgal eylemlerine de katılıyor.

Sancar, bu yaptıklarının karşılığını fazlasıyla alıyor. Yaptığı eylemlerin ardından önce kendisi Bilgi İşlem Daire Başkanlığında işe giren Sancar, daha sonra oğlunu ve gelinini de işe soktu. Sancar, her ay 15 bin TL maaş alıyor. Sancar, sadece geçtiğimiz Mart ayında Sosyal Dayanışma Yardımlaşma Başkanlığından 53 bin TL nakdi yardım aldı. Bunun dışında gıda ve nakdi yardımı alıyor. Sancar,  Ankara’ya sık sık gidiyor ve Belediye Genel Sekreter Yardımcısı Fazıl Tamer onun dayısı olduğu için, yol paralarını belediye bütçesinden karşılıyor.

Sancar, 2022 yılında da belediyeden aldığı aylık maaşın yanı sıra mobilya desteği altında 110 bin TL para yardımı almıştı,