HPG: Suikast eylemlerinde 3 işgalci cezalandırıldı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM) Metîna ve Zap bölgelerinde işgalci Türk ordusuna karşı düzenlenen suikast eylemlerinde üç işgalcinin cezalandırıldığını bildirdi.

HPG-BİM yaptığı açıklamada Metîna ve Şehîd Delîl Batı Zap Bölgesi’nde 22 ve 23 Temmuz günü işgalcilere karşı suikast eylemleri düzenlendiğini ve üç işgalcinin cezalandırıldığını bildirdi. Açıklamada işgalci Türk devletinin gerillalara karşı yasaklı silahlar kullanmaya devam ettiği de belirtildi. 

Gerilla eylemleri ve Türk devletinin saldırılarına ilişkin şu ayrıntılar verildi:

“1. Metîna bölgesi;

— 23 Temmuz saat 14:30’da Golka Direniş Alanı’ndaki işgalciler harekete geçtiğinde orta otomatik silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve işgalcilerin hareketi durduruldu.

— 23 Temmuz saat 22:30’da Şêlazê Direniş Alanı’ndaki saldırı helikopterlerine müdahale edildi. Güçlerimizin müdahalesinden sonra helikopterler alandan uzaklaşmak zorunda kaldı. 

2. Şehîd Delîl Batı Zap bölgesi;

— 22 Temmuz saat 09:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu.

— 23 Temmuz saat 13:10’da Girê Cûdî Direniş Alanı’nda gözetleme faaliyeti yürüten işgalciler suikast taktiği ile hedeflenerek vuruldu ve 1 işgalci cezalandırıldı. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi. 

— 23 Temmuz saat 14:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler harekete geçtiğinde suikast taktiği ile hedeflenerek vuruldu ve 1 işgalci cezalandırıldı. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi. 

— 22 Temmuz saat 19:48’de Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler sabotaj taktiği ile hedeflenerek vuruldu.

— 23 Temmuz saat 04:45’te Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler suikast taktiği ile hedeflenerek vuruldu ve 1 işgalci cezalandırıldı.

— 23 Temmuz saat 21:45’te Girê Bahar Direniş Alanı’ndaki helikopterlere güçlerimizce müdahale edildi. Güçlerimizin müdahalesinden sonra helikopterler alandan uzaklaşmak zorunda kaldı. 

3. Garê bölgesi;

— 23 Temmuz saat 22:00’da Heftebax alanındaki helikopterlere güçlerimizce müdahale edildi. 

4. İşgalci TC ordusunun yasaklı patlayıcılar ile gerçekleştirdiği saldırılar;

— 22 Temmuz’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki tünellerimiz 1 kez yasaklı patlayıcılar ile bombalandı.

5. İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

— 22 ve 23 Temmuz’da Xakurkê bölgesinin Şehîd Şerîf, Lolan, Sinînê, Berbizina alanları 6 kez, Garê bölgesinin Deşta Kafya, Zengil, Kanî Sarkê alanları 4 kez, Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Bahar Direniş Alanı 1 kez, Qendîl bölgesinin Levcê, Girê Hîwa alanları 4 kez, Metîna bölgesinin Bêşîlî Direniş Alanı 1 kez olmak üzere; toplam 16 kez savaş uçakları ile bombalandı. Gerçekleştirilen bu bombardımanlardan dolayı birçok alanda çıkan yangınlar halen devam etmektedir. 

— 22 ve 23 Temmuz’da Garê bölgesinin Deşta Kafya, Heftebax alanları, Xakurkê bölgesinin Girê Şehîd Şerîf, Girê Şehîd Kerîm alanları, Metîna bölgesinin Serê Metîna Direniş Alanı, Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Bahar Direniş Alanı saldırı helikopterleri ile bombalandı.”