HPG: Xakurkê’de 18 işgalci cezalandırıldı

Halk Savunma Güçleri, Medya Savunma Alanlarının Xakurkê bölgesinde işgalci Türk ordusuyla yaşanan çatışmalarda 18 işgalcinin cezalandırıldığını duyurdu.

HPG Basın İrtibat Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre Xakurkê bölgesinin Kolît alanındaki işgalci Türk askerleri 15 Haziran günü sabah 4 sıralarında gerillalar tarafından hedeflendi. Kısa süreli çatışmada gerillaların 18 işgalcinin cenazesinin üzerine gidilirken, cezalandırılan askerlerden birinin rütbeli olduğu bildirildi.

HPG eylemin hemen ardından Türk ordusu tarafından gerçekleştirilen bombardımda Seyit kod adlı bir gerillanın ağır yaralandığını daha sonra ise şehit düştüğünü, geri çekilme esnasında da Amara ve Azad kod adlı gerillaların şehit düştüğünü duyurdu.

HPG gerillaların ayrıntılı kimlik bilgilerinin daha sonra kamuoyuyla paylaşılacağını bildirdi.

HPG Basın İrtibat Merkezi’nin açıklamasında eylemlerle ilişkin veriler bilgiler şu şekilde:

Sömürgeci soykırımcı Türk devletinin Rêber Apo’ya, halkımıza ve Kurdistan Özgürlük Gerillası’na karşı saldırıları aralıksız bir biçimde sürmektedir. Rêber Apo’ya mutlak tecrit koşulları dayatılarak sürdürülen işkence ve saldırılar yurtsever Kürt halkının ve dostlarının büyük öfkesine neden olduğu gibi, güçlerimizin de soykırımcı düşmana olan kin ve öfkesini bilemektedir. Hareketli gerilla timlerimiz Xakurkê’de koordineli gerilla eylemlerini eş zamanlı olarak gerçekleştirip işgalcilere ağır darbe vurmuş, 18 işgalciyi cezalandırarak düşman saldırılarına etkili bir cevap vermiştir. Bu eylemlerde fedai bir ruhla düşmanın üzerine yürüyen ve son nefesine kadar kahramanca savaşan Seyit, Amara ve Azad yoldaşlarımız şehadete ulaşmıştır. Şehit yoldaşlarımızın ayrıntılı kimlik bilgileri daha sonra yurtsever halkımız ve kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Gerçekleştirilen eylemlerin ve işgalci Türk ordusu tarafından yapılan saldırıların ayrıntıları şöyledir:

XAKURKÊ BÖLGESİ;

— Kolît alanındaki işgalci Türk askerleri hareketli timlerimizce denetim altına alınmıştır. Girê Şehîd Şahan’a doğru ilerleyen işgalciler etkili bir pusu taktiğiyle 15 Haziran saat 04:00’da hedeflenmiştir. Birinci pusu kolu; ferdi silah ve el bombaları ile işgalcileri yakın mesafeden etkili şekilde vurmuştur. İkinci pusu kolu da; ferdi ve orta otomatik silahlar ile işgalcileri vurmuştur. Yaklaşık 15 dakika süren çatışmadan sonra hareketli timlerimiz 18 düşman cenazesinin üzerine gitmiştir. Cezalandırılan 18 işgalciden birisinin yüksek rütbeli olduğu anlaşılmıştır. Buradaki askerlerinin tasfiye olduğunu anlayan işgalci Türk ordusu, askerlerinin cenazesinin olduğunu bilmesine rağmen eylem alanını obüs, tank ve savaş uçakları ile bombalamıştır. Bu bombardımanlarda Seyit yoldaşımız ağır yaralanmış ve şehadete ulaşmıştır. Geri çekilme esnasında ise Amara ve Azad yoldaşlarımız düşman saldırılarının hedefi olmuş ve şehadete ulaşmıştır.

Bu eylem ile koordineli bir şekilde eş zamanlı olarak Girê Şehîd Şahan, Girê Şehîd Axîn ve Girê Şehîd Şahan’daki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek isabetli bir şekilde vurulmuştur. Buradaki işgalcilerin ölü ve yaralıları netleştirilememiştir. İşgalci Türk ordusu 4 kez helikopter ve zırhı araçlarla ölü ve yaralılarını kaldırmıştır.

Seyit, Amara ve Azad yoldaşlarımızın fedaice savaşarak şehit olduğu ve 18 işgalcinin cezalandırıldığı koordineli gerilla eylemleri, Rêber Apo üzerindeki ağırlaştırılmış tecride karşı gerçekleştirilmiştir.

ŞEHÎD DELIL BATI ZAP BÖLGESİ

— Girê FM Direniş Alanı’ndaki işgalciler 15 Haziran saat 11:30 ve 12:30’da ağır silahlar ile 3 kez hedeflenerek darbelenmiştir.

İŞGALCİ TC ORDUSUNUN YASAKLI BOMBALARLA GERÇEKLEŞTİRDİĞİ SALDIRILAR;

— Zap’ın Sîda Direniş Alanı’ndaki mevzilerimiz 15 ve 16 Haziran’da 2 kez yasaklı bombalar ile bombalanmıştır.

İŞGALCİ TC ORDUSUNUN GERÇEKLEŞTİRDİĞİ SALDIRILAR;

— 15 ve 16 Haziran’da Metîna’nın Girê Çarçel, Serê Metîna, Golka alanları 4 kez, Garê’nin Deşta Kafya, Dola Şêranê ve Kanî Sarkê alanları 7 kez olmak üzere 11 kez savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

— 15 Haziran’da Zap’ın Sîda Direniş Alanı, Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Cûdî, Girê Amediyê ve Girê Bahar Direniş Alanları, Metîna’nın Girê Hakkarî Direniş Alanı ile Xakurkê’nin Girê Kolît, Girê Şehîd Kamuran, Girê Şehîd Heqî ve Ava Lolanê alanları 227 kez obüs, tank ve ağır silahlarla bombalanmıştır.

— İşgalci Türk ordusu 15 ve 16 Haziran’da Zap’ın Sîda Direniş Alanı’ndaki mevzilerimize saldırıp, kepçe ve kırıcı kepçelerle yıkmaya çalışmaktadır.