Hrant Dink anıldı: Bu dava bitmedi!

Hrant Dink, katledilmesinin yıl dönümünde birçok kentte anıldı. Anmalarda, cinayette devletin rolüne dikkat çekilerek, "Bu dava bitmedi" mesajı verildi.

Ermeni Gazeteci Hrant Dink'in, Türk devletinin desteklediği faşistler tarafından katledilmesinin üzerinden 17 yıl geçti. Dink, yıl dönümünde birçok kentte anılıyor.

ADANA

Adana Emek ve Demokrasi Güçleri, İnönü Parkı'nda açıklama yaptı. Eylemde sık sık "Faşizme karşı omuza omuza ve "Hepimiz Hrant'ız, hepimiz Ermeni'yiz" sloganları atıldı.

İHD Adana Şubesi Hapishaneler Komisyonu Sözcüsü Aziz Sarı, "Sorumluların korunmasının nedeni bu konuda bağımsız, etkili ve kapsamlı bir soruşturmanın yürütülmemesi, uygulanan cezasızlık politikasının bir sonucudur” dedi.

MERSİN

İHD Mersin Şubesi, Özgür Çocuk Parkı’nda yaptığı açıklamayla Dink’i andı. Çok sayıda siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcisi eyleme katıldı. Anmada, “Katilleri yaratan karanlığı sorgulamadan geçen 17 yıl. Bu dava bitmedi!” pankartı açıldı. İHD Şube Başkanı Gazi İnci,  “Hrant Dink, ırkçılık ve ayrımcılık karşıtı mücadelemizin her zaman doğal bir destekçisi oldu. O, ırkçılık, nefret ve önyargının düşmanıydı” dedi.

HATAY

İHD İskenderun Şubesi, derneğin bulunduğu konteynerlerde Dink’i andı. İHD Şube Eşbaşkanı Ayten Kılınç, "Hak savunucuları olarak dün olduğu gibi bugün de ırkçılık, ayrımcılık ve nefrete karşı verdiğimiz her mücadelede Hrant Dink’i yanımızda hissedecek, mücadelemizde yaşatacağız” diye konuştu.

RIHA

İHD Riha Şubesi, dernek binasında açıklama yaptı. Riha Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri de eyleme katıldı.

İHD Riha Şube Eşbaşkanı İsmail Tutal,  "Daha çok insan, Ermenilerin varlığı ve yaşadıkları ayrımcılığı ilk defa ondan duydu. Bu görünürlük de onun hedef tahtasına konmasında önemli bir rol oynadı. Gerçek failler, düğmeye basanlar, yol boyunca her şeyden haberdar olanlar, yol verenler, göz yumanlar yargılanmadı. Türkiye’nin en baştan beri ve hâlâ demirbaşı olan cezasızlık zırhı tarafından korundular ve korunuyorlar” diye konuştu.