Hun: Cezaevlerinde insanlık suçu işleniyor

Yeşil Sol Parti Milletvekili Yılmaz Hun, ağırlaştırılmış tecrit ve hasta tutsaklar üzerinden uygulanan politikaların insanlık suçu olduğunu söyledi.

Yeşil Sol Parti Îdir (Iğdır) Milletvekili Yılmaz Hun, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağır tecrit, cezaevlerindeki hak ihlallerine ilişkin ANF’ye konuştu. 

Türk cezaevlerinde insanlık suçu işlendiğini belirten Hun, “Uluslararası antlaşmalar ve yasalar başta olmak üzere cezaevlerindeki hasta tutsaklara dair birçok düzenleme mevcuttur. Maalesef bu iktidar döneminde haksız, hukuksuz tutuklamalar bir yana cezaevlerindeki tutsak hastalara yönelik de neredeyse bir imha politikası gerçekleştirilmektedir. Arkadaşlarımız ölümcül hastalıklarına rağmen ne düzgün tedavi ediliyor ne de tahliye. Partimizin yeni süreçte cezaevlerine ilişkin bir planlaması olacak. Bunun dışında Meclis çatısı altında yasa önerileri, basın açıklamaları ve soru önergeleri çalışmalarımız olacaktır” dedi.

SİYASİ SOYKIRIM HAZIRLIĞI 

Cezaevlerine her gün yenisini ekleyerek soykırım operasyonlarına zemin hazırlandığına dikkat çeken Hun, şunları söyledi: “Özelikle Iğdır'da bu S Tipi, kapalı hücre tipi cezaeviyle ilgili şikayetler alıyoruz. Tek kişilik bu hücrelerde tutsaklara işkenceye varacak uygulamalar var. Konunun takipçisiyiz.”

İKTİDAR KORKUTMAYA ÇALIŞIYOR

Kürt halkına yönelik korku-imha-yıldırma politikalarına işaret eden Hun, şöyle konuştu: "Kürt halkının özgürlük, adalet, eşitlik taleplerini bastırmak, demokrasi güçlerinin sesini kısmak ve kamuoyunda duyulmasını engellemek için günü birlik siyasi operasyonlarla korkutmaya, engellemeye çalışıyor. Seçimlerden bu yana partimiz bünyesindeki tüm kurumlarımızla yeni süreçte nasıl bir yol izleneceği konusunda toplantılar yapıyoruz. Halkın öneri ve tespitleri değerlendirilip ortak tutum ve yöntemler belirlenecek, ona göre önümüze çalışma perspektifi koyacağız.”