Irkçı saldırıda katledilen Dedeoğulları ailesi anıldı

Konya’da ırkçı saldırı bir saldırıda katledilen Dedeoğulları ailesi, katliamın ikinci yıldönümünde anıldı.

Konya'nın Meram ilçesinde 30 Temmuz 2021’de Dedeoğulları ailesinden 7 kişi, ırkçı saldırı sonucu katledilmişti.

Katliamın ikinci yıldönümünde aile bireyleri mezarları başında anıldı. Anmaya, ailenin sağ kalan tek üyesi Çetin Dedeoğulları, aile yakınları, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Konya İl Örgütü ve milletvekilleri, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi avukatların da aralarında olduğu çok sayıda kişi katıldı.

Mezarlıktaki anma ardından katliamın yaşandığı Dedeoğulları ailesinin evi önünde açıklama yapıldı.

Dava avukatı Abdurahman Karabulut, katliamın üzerinden iki yıl geçmesine rağmen adaletin sağlanmadığını hatırlattı.

Katliamı gerçekleştirenlerin yargı tarafından korunduğunu söyleyen avukat, saldırganların verdikleri ifadelerde kendilerini ülkücü olarak tanımladıklarını belirtti.

Karabulut, saldırganların “Zaten biz ülkücüyüz Kürtleri burada yaşatmayacağız” sözlerini anımsattı.

Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, “Söz kurmanın çok zor olduğu bir an yaşıyoruz. İki yıl önce bu evde Dedeoğulları ailesi katledildi. Buraya gelmeden önce mezarlıktaydık ve orada 7 soğuk mezar vardı. Çok ortak noktaları vardı. Aynı ekmeği, sofrayı ve aynı evi paylaşan bir aile” dedi.

Bozan, “Aynı zamanda diğer bir ortak noktaları ise Kürt olmalarıydı. İşte katledilmeleri bundan dolayıdır. Kürtler yıllardır öldürülüyor. Kürtlerin katledilmesinin sebebi, bu coğrafyada yüzyıldır devam ettirilen inkar politikadır” diye ekledi.