Jinên Tolhilder bir polisi yaraladı, dört lüks tekneyi yaktı

Jinên Tolhildêr İnisiyatifi, İstanbul’da polis aracını hedef alarak bir polisi yaralarken, Mersin ve Balıkesir’de bir transit araç ile dört lüks turist teknesini yaktı.

Jinên Tolhildêr İnisiyatifi yaptığı yazılı açıklamada İstanbul, Mersin ve Balıkesir’de eylemler gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Eylemlere ilişkin şu detaylar verildi:

“İstanbul-Çatalca’da 4 Ağustos günü gece 02:25’de birimlerimiz faşist TC polisine yönelik ferdi silahla ve el yapımı patlayıcılarla eylem düzenlemiştir. Polis aracı vurulup polislerden 1’i vücuduna aldığı kurşunla yaralanmıştır.

5 Ağustos günü Mersin-Anamur’da faşistlere ait 1 transit araç birimlerimiz tarafından ateşe verilip araç kullanılamaz duruma getirilmiştir.

3 Ağustos günü Balıkesir-Bandırma’da faşistlerin turizm sektörüne birimlerimiz tarafından büyük darbe vurulmuştur. Bu eylemde 4 lüks turist teknesi ateşe verilmiş, tekneler küllere dönüştürülmüştür.”

Açıklamada, “İmralı zindanında ve diğer zindanlarda devam eden mutlak tecride yönelik eylemlerimize ara vermeden devam ediyoruz. Önder Apo’nun İmralı’daki büyük asrın direnişini selamlıyor bu direnişi tecridi yıkarak, bu asrın direnişinin takipçileri olarak biz genç kadınlar da direnişi Türkiye metropollerinde sergileyeceğiz. Genç kadınları inisiyatifimizin etrafında birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz” denildi.