Kayyum gasplarına tepki: Kürt halkını yenemezler

Kayyum atamalarının yıl dönümüne ilişkin Ankara'da yapılan açıklamada, "Kayyumla gelen direnişle gider. Kürt halkını yenemezler" mesajı verildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ankara İl Örgütü, Amed, Mêrdîn ve Wan’a 19 Ağustos 2019’daki kayyum gasplarını il binasında protesto etti. Toplantıya Barış Anneleri ve çok sayıda siyasi parti ile sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı.
HDP Ankara İl Eşbaşkanı Pakize Sinemillioğlu, Kürt siyasetçi Gültan Kışanak’ın tutsak bulunduğu cezaevinden ablasının cenazesine götürülürken gördüğü işkenceyi hatırlatarak işkencenin nedenin Kışanak’ın boyun eğmeyen duruşu olduğunu söyledi.
Sinemillioğlu, kadınlara dair çalışmalar üreten kurumların kayyum ataması sonrası kapatıldığına işaret etti.
Sinemillioğlu, sosyal, ekonomik ve siyasi krizlerin temelinde savaş politikalarının olduğunu söyledi, "Tecrit politikaları elbette ki sadece cezaevlerinde değil dışarda da aynı baskı mekanizmaları ile devam ediyor” diye konuştu. Sinemillioğlu, “Yerel seçimlere giderken propaganda belli ‘kayyum atayacağız’ diyorlar. Bizim için kayyım devletin krizidir. Devletin yönetme krizidir. Bu iktidarın yaşadığı siyasi krizdir. Kürt sorununu çözmediği müddetçe bu kriz en başta iktidarı vurmaya devam edecektir. Kayyım siyaseti irade gaspıdır, kayyumla gelen direnişle gider” diye kaydetti.
Emek Partisi (EMEP) Ankara İl Örgütü Başkanı Şükran Doğan da “Yeni bir yerel seçime gidiyoruz. Kayyumlara örgütlü mücadelemizle en büyük yanıtı vereceğiz" dedi.
Barış Annesi Münibe Koç, “Ne kadar kayyum atanırsa atansın, Kürt halkını yenemezler. Kürt halkı vardır, var olacak. Kayyumlara karşı biz yine seçeceğiz” diye belirtti