KCDK-E’den Lozan’a davet

KCDK-E, Kürt soykırımını başlatan Lozan Antlaşması’nın 100. yılı vesilesiyle 22 Temmuz’da büyük yürüyüşe ulusal birlik ruhuyla katılmaya çağırdı.

KCDK-E, binlerce şehidiyle 100 yıllık Lozan soykırımına karşı bir irade olan Kürt halkının, bu antlaşmayı tanımadığını söyledi.

KCDK-E tarafından yapılan yazılı açıklamada, İngiltere, Fransa ve Türkiye arasında imzalanan Lozan Antlaşması’nın, Kürt soykırımının önünü açan, resmileştiren tarihi bir dönemeç olduğu hatırlatıldı. Tekçi ulus devleti inşa eden 100 yıllık tarihi boyunca halklara soykırım uygulayan TC’nin kuruluş antlaşması da olduğunu belirtilen açıklamada, arkasındaki küresel güçlere dikkat çekildi. Açıklamada, Lozan Antlaşması’yla tüm Kurdistan parçaları üzerinde soykırım saldırılarının sistematik olarak sürdüğü vurgulandı.

İNKAR VE İMHA KONSEPTİ

TC’nin kuruluşundan itibaren özgür, özerk, farklı ne varsa hepsine karşı topyekun saldırarak, tek vatan, tek millet doktrinini dayattığı belirtilen açıklamada, şunlar ifade edildi: “Lozan Antlaşması sonrası Kürt halkına, temsilcilerine verilen tüm sözlerin tersine Kürtleri yok sayan, yoğun bir asimilasyon ve soykırıma tabi tutan, inkar ve imha konsepti devreye sokuldu.

İŞGAL VE KATLİAMLAR 

Kürt varlığını hedefleyen TC, 1924’te Kürtleri yok sayan, imhayı öngören planı, anayasal hale getirdi.  Lozan’da ifade edilen sahte vaatlerin yerine imha ve soykırım konsepti yer değiştirdi. Bu çerçevede Kurdistan coğrafyası onlarca defa katliam ve işgallere maruz kaldı. Soykırımın farkına varan Kürt aydınları ve toplumsal güçlerinin başkaldırıları, komplolara getirilerek çeşitli tanımlamalar ve provokasyonlar eşliğinde katliamlarla bastırıldı. 

KÜRT HALKI MÜCADELEDEN VAZGEÇMEDİ

Kürt halkı ne olursa olsun bedel ödeyerek bu soykırımcı sürece karşı mücadele etti. İtiraza e direnişler, ilk günden günümüze kadar sürüyor. Kürt halkı özgür oluncaya kadar da sürecektir.

TÜM PLANLARIN ALTÜST EDİLMESİ

Soykırımın tamamlanmasını engelleyen ve milyonların iradesi Önder Apo’nun fikirlerinin çözüm gücü olması, tüm bu planları altüst etti. Bu mücadele sayesinde Kürt halkı ulusal bilince ulaştı ve bir halk olarak direnerek birleşmenin yolunu açtı. Binlerce şehidiyle 100 yıllık Lozan soykırımına karşı bir irade olan Kürt halkı, bu antlaşmayı tanımıyor. 

BÜYÜK YÜRÜYÜŞE DAVET

Kürt direnişi, 100. yılını tamamlamak isteyen Lozan Antlaşması’nı boşa çıkaracak güce ulaştı. KCDK-E olarak halkımızı, Kürt soykırımını başlatan Lozan Antlaşması’nın 100. yılında, 22 Temmuz günü gerçekleştirilecek büyük yürüyüşe ulusal birlik ruhuyla katılmaya çağırıyoruz.”

YÜRÜYÜŞ BİLGİLERİ

Büyük Yürüyüş, İsviçre’nin Lozan kentinde 22 Temmuz 2023 Cumartesi günü yapılacak. Place de la Navigation’da saat 11.30’da toplanacak Kurdistanlılar ve dostları, saat 13.00’te yürüyüşe başlayacak.