KCDK-E: Türk devletinin saldırıları Kürt halkını yıldıramayacak

KCDK-E, Türkiye’nin son dönemde Kurdistan’da sivillere ve doğaya yönelik saldırılarını kınayarak, “Türk devletinin tüm işgalleri, saldırıları ve bombalamaları Kürt halkını yıldıramayacaktır” dedi.

KCDK-E, Türk devletinin Kurdistan’da sivillere ve doğaya yönelik katliamlarını kınayan bir açıklama yayınladı. Türkiye’nin son dönemde özellikle Başûrê Kurdistan’da sivilleri hedef alan saldırılarını yoğunlaştırdığına dikkat çeken KCDK-E, bu saldırıların amacının Kürt halkını göçe zorlamak ve Başûrê Kurdistan’ı boşaltmak olduğunu dile getirdi. Bu amaçla Irak’ın egemenliğini fütursuzca ihlal eden Türk devletinin sivillere yönelik katliamlar gerçekleştirdiğini belirten KCDK-E “Sadece son 1 ayda sivillere dönük 5 ayrı saldırı yapılmıştır. Dünyanın gözü önünde gerçekleşen katliamlara Irak ve Başûrê Kurdistan hükümetleri sessiz kalarak göz yummaktadırlar. Bu sessizlikleriyle gerçekleştirilen işgal saldırılarına onay vermektedirler” dedi.

Son olarak Silêmanî'nin Pêncewîn ilçesinde seyir halindeki bir aracın SİHAlar tarafından vurulması sonucu Duhoklu bir aileden 3 kişinin şehit düştüğünü kaydeden KCDK-E, Efrîn’de 200’den fazla kişinin kaçırıldığını, Kurdistan’ın dört bir yanında ormanların yakıldığını da ifade etti.

Türk devletinin bu katliamlarının bölgedeki güvenlik ve istikrarı tehdit ettiği belirtilen açıklamada, “Türk devletinin bölgedeki işgaline son verilmeden istikrar sağlanamayacaktır. Soykırımı gerçekleştirmek için Kürt halkının yaşadığı tüm coğrafyaları hedef almaya devam etmektedir. Türk devletinin tüm işgalleri, saldırıları ve bombalamaları Kürt halkını yıldıramayacaktır” denildi.

KCDK-E son olarak herkesi, Kürt halkını ve Kurdistan coğrafyasını hedefleyen saldırılara karşı duyarlı olmaya ve tüm ülkelerde etkin diplomasi yollarını kullanarak işgalci Türk devletini teşhir etmeye çağırdı.