KCK, 17 Şubat Köln yürüyüşüne katılmaya çağırdı

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Avrupa’da yaşayan tüm Kürtleri ve dostlarını Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü talebiyle 17 Şubat’ta gerçekleştirilecek olan Köln yürüyüşüne katılmaya çağırdı.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, yazılı bir açıklama yayınlayarak 17 Şubat’ta Köln’de gerçekleştirilecek olan eyleme katılım çağrısında bulundu. Açıklamada “17 Şubat’ta Avrupa’daki halkımız, yediden yetmişe büyük Köln mitingine katılarak yurtseverlik düzeyini ve Önder Apo’ya olan bağlığın en üst düzeyde ortaya koymalıdır” ifadeleri kullanıldı.

KCK’nin açıklaması şu şekilde:

“Kürt halkının dostları öncülüğünde 10 Ekim 2023 tarihinde ‘Önder Apo’ya Özgürlük Kürt Sorununa Çözüm’ şiarıyla uluslararası çapta bir kampanya başlatılmıştır. Uluslararası komplonun yıldönümünde başlatılan bu tarihi adım sonuçları bakımından da tarihi olmuştur.

Özgürlük kampanyası sadece Kürt halkı için değil, bütün insanlık için anlamlı sonuçlar doğurmuştur. Kürt halkı uluslararası komplonun başladığı günden beri sesini dünyaya ulaştırmanın çabası içerisinde olmuştur. Özgürlük kampanyası halkımızı bu hedefe ulaşmıştır. Başta ezilen dünya halkları ve kadınlar olmak üzere eşitlik, özgürlük ve demokrasi arayışında olanlar da Özgürlük Kampanyasıyla düşünce, örgüt ve eyleme kavuşarak tarihsel amaçlarına ulaşmışlardır.

ÖZGÜRLÜK KAMPANYASI TARİHSEL BİR ADIMDIR

İnsanlık, reel sosyalizmin çözülüşünden bu yana düşünce ve eylem bakımından parçalı bir durumdaydı. Önder Apo’nun geliştirdiği kuram ve paradigmayla bu parçalı durum önemli oranda aşılmıştır. Dünyanın dört bir tarafından ve toplumun değişik kesimlerinden özgürlük kampanyasına katılanlar sözleri ve eylemleriyle bu gerçeği ortaya koymaktadırlar. Bu iki tarihi sonucu dikkate aldığımızda Özgürlük Kampanyasının tarihsel bir adım olduğu ve tarihsel sonuçlar yarattığı ortaya çıkmaktadır. Bu açıdan Özgürlük Kampanyası bütün insanlık için yeni bir şafağın doğuşunu ifade etmektedir. Bu sonucun ortaya çıkmasında emeği geçen, tarihi Özgürlük Kampanyasına öncülük eden herkese, ezilen dünya halklarına, kadınlara, gençlere, işçilere, ekolojistlere, entelektüellere, eylemleri ve sözleriyle dünyanın dört bir tarafından destek veren herkese şükranlarımızı sunuyor, kendilerini kutluyoruz.

Şüphesiz bu başarı öncelikle yurtsever Kurdistan halkının başarısıdır. Kürt halkı Önder Apo’ya olan sarsılmaz bağlılığı ve mücadelesiyle insanlığın umudunu büyütmüş, eşitlik, özgürlük ve demokrasi mücadelesini daha güçlendirmiştir. Bu açıdan yurtsever Kurdistan halkını ayrıca kutluyoruz.

İçerisinde bulunduğumuz süreç tarihi bir süreçtir. Özgürlük Kampanyası bu tarihi süreçte zulme, sömürüye, köleliğe karşı eşitlik, özgürlük ve demokrasi mücadelesi verenleri güçlendirmiştir. İnsanlık ve doğa düşmanı olan kapitalist modernite güçleri arasındaki çelişki ve çatışmanın derinleştiği bir süreçte eşitlik, özgürlük ve demokrasi mücadelesi veren demokratik modernite güçlerinin birliği ve dayanışması daha da artmıştır. Dünyanın dört bir tarafından insanlar yeni bir yaşam, özgür ve sömürüsüz bir dünya umuduyla Özgürlük Kampanyasıyla bir araya gelmişlerdir. Bunu önemli ve tarihi bir gelişme olarak görüyoruz. İnancımız o ki herkese böyle görüyor ve değerlendiriyor.

KÖLN MİTİNGİYLE YENİ BİR AŞAMAYA GİRİLECEĞİNE İNANIYORUZ

Şimdi bu tarihi süreci yeni bir aşamaya vardırmanın, daha yüksek bir düzeye çıkarmanın zamanı gelmiştir. Büyük Köln mitingiyle halkımız ve bütün dostları bu kararlığı ortaya koymuşlardır. Özgürlük Kampanyası Önder Apo üzerindeki mutlak tecridi, Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü ve Kürt sorununun çözümünü gündeme taşımakla başladı. Biz şimdiye kadar yapılan eylem ve etkinliklerle bu hedefe ulaşıldığına, artık büyük Köln mitingiyle yeni bir aşamaya girileceğine inanıyoruz. Bu açıdan büyük Köln mitinginin belirlenen düzeyde ve nitelikte geçmesi çok önemlidir. Avrupa’da yaşayan bütün halkımızı dostlarla birlikte büyük Köln mitingine katılmaya çağırıyoruz. 17 Şubat’ta Avrupa’daki halkımız, yediden yetmişe büyük Köln mitingine katılarak yurtseverlik düzeyini ve Önder Apo’ya olan bağlığın en üst düzeyde ortaya koymalıdır.”