KCK: Zilan arkadaşın eylemi Önderlik gerçeğine sahip çıkmanın en büyük ifadesidir

Zilan'ın fedai eyleminin yıldönümünde bir açıklama yapan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, “Zilan arkadaşın eylemi özgürlüğe ve özgürlük ilkelerini yaratan ve onun savunuculuğunu yapan Önderlik gerçeğine sahip çıkmanın en büyük ifadesidir" dedi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Zilan’ın Dersim’de 30 Haziran 1996 tarihinde gerçekleştirdiği fedai eylemin yıldönümü vesilesiyle yazılı bir açıklama yayınladı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Zilan’ın komutan, kendilerinin de onun çizgisinde yürüyen savaşçılar olduğu yönündeki sözlerine atıfta bulunan açıklamada “Zilan arkadaşın eylemi özgürlüğe ve özgürlük ilkelerini yaratan ve onun savunuculuğunu yapan Önderlik gerçeğine sahip çıkmanın en büyük ifadesidir” ifadeleri kullanıldı.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı'nın açıklaması şu şekilde:

"30 Haziran 1996 yılında büyük bir eylem gerçekleştirerek tarihe adını yazdıran Zilan arkadaşı ve onun şahsında tüm devrim ve demokrasi şehitlerini büyük bir saygı ve minnetle anıyor; şehitlere verdiğimiz bağlılık ve başarı sözünü bir kez daha yineliyoruz. Zilan yoldaş; yaşamı, duruşu, yürüyüşü ve gerçekleştirdiği eylemle Kurdistan’da bir sembol, çizgi ve tarz haline gelmiş ve ölümsüzleşmiştir. Sadece Kurdistan’da ve Kürt halkı açısından değil, başta kadın özgürlük mücadelesi olmak üzere tüm dünyada insanlığın evrensel özgürlük mücadelesi açısından da büyük bir yere ve öneme sahiptir.

ZİLAN’I ANLAMAK ONUN ÇİZGİSİNDE YÜRÜMEKLE MÜMKÜNDÜR

Zilan gerçeğini bütün yönleriyle ve taşıdığı anlamı söz ile ifade etmek çok zordur. Nitekim Zilan kendini sözle değil, eylemle ifade etmiştir. Kendini eylemle ifade ederek sahici ve hakiki gerçeğin ve yaşamın sahibi olmuştur. Tarihsel eylemini gerçekleştirirken yaşamı çok sevdiğini, ona bağlı olduğunu ve eylemi de bunun için yaptığını belirtmiştir. Bu duruş ve derinlik ancak özgürlük çizgisinde yürüyerek anlaşılabilir ve yakalanabilir. Dolayısıyla Zilan’ı anlamak ve onunla yoldaş olmak ancak onun çizgisinde yürümekle mümkündür.

Önder Apo, Zilan’ın komutan; bizlerin ise onun çizgisinde yürüyen savaşçılar olduğunu söyleyerek her defasında Zilan arkadaşın ve gerçekleştirdiği eylemin çok iyi anlaşılması gerektiğini, kendisinin de bunu daha fazla anlama ve ona layık olma çabası içerisinde olduğunu belirtmiştir. İçerisinden geçtiğimiz böylesi bir süreçte, AKP-MHP iktidarının Kürt soykırımını gerçekleştirmeye çalıştığı, kapitalist modernitenin doğa, toplum ve kadın kırımını derinleştirerek egemenliğini sürdürmeye çalıştığı; buna karşı ise kadın kırımını derinleştirerek egemenliği sürdürmeye çalıştığı; buna karşı ise Kurdistan, Ortadoğu ve tüm dünyada halkların, kadınların ve ezilenlerin direniş içerisinde olduğu bir süreçte Zilan gerçeğini anlamaya ve bunda derinleşmeye her zamankinden daha fazla ihtiyaç vardır. Çünkü Zilan özgürlüğe tümden adanmanın ve en zor şartlarda bile başarılı olmanın adı ve ifadesidir. Bu bakımdan her militanın, her Kürdün, her kadının, dünyanın her yerinde özgürlük arayışı ve mücadelesi içerisinde olan herkesin Zilan gerçeğini anlamasına ve bunda derinleşmesine ihtiyacı vardır.

ZİLAN APOCU FEDAİ TARZDA ZİRVEYE ULAŞMAKTIR

Zilan arkadaşın eylemi özgürlüğe ve özgürlük ilkelerini yaratan ve onun savunuculuğunu yapan Önderlik gerçeğine sahip çıkmanın en büyük ifadesidir. Zaten Zilan gerçeğini ortaya çıkaran da bu duruş ve fikirdir. Soykırımcı sömürgeci Türk devleti Önder Apo’yu imha etmek için harekete geçtiği ve imha saldırıları gerçekleştirdiği bir dönemde Zilan yoldaş büyük tarihsel eylemini gerçekleştirerek özgürlüğe ve özgürlük ilkelerini yaratan ve savunuculuğunu yapan Önder Apo’ya bağlılığın nasıl olması gerektiğini ortaya koymuştur. Bu eylemiyle Zilan; soykırımcı, sömürgeci, katliamcı insanlık düşmanı zihniyete ve sisteme büyük bir darbe vururken, özgürlüğü güçlendirmiş ve yoldaş olmanın en soylu örneği olmuştur. Zilan yoldaşın eylemi ve tarzı aynı zamanda mücadelemizin esas aldığı fedai çizgide yeni bir tarzı ve düzeyi ifade etmektedir. Bu Apocu fedai tarzda zirveye ulaşmaktır. Şüphesiz Kürdistan Özgürlük Gerillası bu tarzı esas almakta, bu fedai tarzla faşist düşmana karşı direnmekte ve Kürdistan’ın özgürlüğü ve savunulması için savaşmaktadır. Gerilla bugün başta Zap, Avaşin, Metina, Xakurkê, Botan, Amed, Dersim, Serhat ve bulunduğu her yerde Zilan tarzıyla direnmekte, yaşamakta ve savaşmaktadır.

ZİLAN ÖNDER APO’YLA YOLDAŞ OLMANIN İFADESİDİR

Şüphesiz Zilan’ı anlamak; onun duygularını yaşamak, özlemlerini gerçekleştirmek ve çizgisinde yürümeyi gerektirmektedir. Zilan her şeyden önce Kurdistan halkı açısından tüm değerlerin yaratıcısı olan Önder Apo gerçeğini anlamanın, Önder Apo’ya bağlılığın ve Önder Apo’yla yoldaş olmanın ifadesi olmaktadır. Dolayısıyla bizler açısından Zilan gerçeğini anlamak ve onun çizgisinde yürümek, Önder Apo gerçeğinde daha fazla derinleşmektir. Şehadetinin 27. yıldönümünde Zilan yoldaşı ve onun şahsında tüm devrim ve demokrasi şehitlerini bir kez daha büyük bir saygı ve minnetle anarken başta halkımız olmak üzere özgürlük değerlerine ve ilkelerine inanan herkesi Önder Apo üzerindeki tecride karşı daha güçlü bir tutum ortaya koyma çağrısında bulunuyoruz.”