Keleş: Emine Şenyaşar'ın duruşunu selamlıyoruz

Emine Şenyaşar’ı ziyaret eden Tarım Orkam-Sen Genel Başkanı Ahmet Keleş, "Emine Anne'nin duruşunu selamlıyoruz. Bu adalet arayışı sonuçlanana kadar ülkede adaletten bahsedilemez" dedi.

Riha'nın Pirsûs (Suruç) ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP'nin eski Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar'ın Urfa'daki adliyenin önünde başlattığı Adalet Nöbeti, 823’üncü gününde. Emine Şenyaşar, sabahın erken saatlerinde Pirsûs’taki evinden adliyenin önüne gelerek nöbet eylemini başlattı.

Şenyaşar’ı, Tarım ve Ormancılık Hizmet Kolu Kamu Emekçileri Sendikası (Tarım Orkam-Sen) Genel Başkanı Ahmet Keleş ve sendikanın Urfa Şubesi üyeleri ziyaret etti. Ziyarette konuşan Keleş, "Emine Anne'nin adalet arayışı sonuçlanmadığı sürece bu ülkede adaletten, hukuktan bahsedilemeyeceğini defalarca kez söyledik. Bu eylemi, bu duruşu ve adalet mücadelesini selamlıyor, sonuna kadar yanında duracağımızı belirtiyoruz" dedi.

Sendika üyeleri, açıklama ardından Emine Şenyaşar ile birlikte nöbet tuttu.