Kenya’da toplantı: Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü bizim özgürlüğümüzdür

Abdullah Öcalan'a yönelik Uluslararası Komplonun yıl dönümü olan 15 Şubat dolayısıyla Kenya’nın Kayole kentinde düzenlenen toplantıda , "Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için verilen mücadele kendi özgürlüğümüz için verilen mücadeledir" denildi.

Kenya Devrimci Sosyalist Birliği'nin girişimiyle bugün Kayole Toplumsal Adalet Merkezi'nde çeşitli grup ve örgütlerin katılımıyla bir toplantı düzenlendi.

Africans Rising, Korogocho Peace and Justice Centre, Ecological Justice Movement, Kayole Community Justice Center, Revolutionary Socialist League, Njiru Feminists Network, MAU MAU road haki centre, Mathare Community Justice Center, Ukombozi Library, Olepolos Community Justice Center, Women in Justice Centers örgüt temsilcilerinin yanı sıra yerel halktan bazı gençlerin katıldığı toplantıda, toplum merkezinin bir üyesi tarafından yapılan açılışın ardından bir metin okundu.

KURDISTAN’IN DÜŞMANLARI KENYA’NINKİYLE AYNI

Kürt Özgürlük Mücadelesi’nin tarihi ve Uluslararası Komplonun arka planı üzerine, özellikle komploya çeşitli devletlerin dahil olmasına dair bir sunum gerçekleştirilmesinin ardından katılımcılar, komplodan ne gibi dersler çıkarılabileceğine dair görüş alışverişinde bulundu. Aktivistler, Kurdistan’da Uluslararası Komployu gerçekleştiren düşmanlarla Kenya'nın ezeli ve şimdiki düşmanlarının aynı olduğunun farkına varmanın önemini vurguladı.

ABDULLAH ÖCALAN’IN ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİ ULUSLARARASI ALANDA VERİLMELİDİR

Yapılan konuşmalarda devamla şu tespitler öne çıktı: “Yani şimdi olduğu gibi o zaman da Kenya polisini ve güvenlik güçlerini eğiten, halka baskı uygulayan, gösterilerde göz yaşartıcı gaz sıkan ve mahallelerde gençleri vuran İsrail devletidir. Ülkeyi sömürgeleştiren ve bugüne kadar yoksulluk içinde tutan ve halkın onurlu bir yaşam sürmesine izin vermeyenler emperyalistlerdir. Uluslararası Komployu planlayan ve yürütenler de bu kişilerdir, bu nedenle komploya karşı ve Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için mücadele ancak uluslararası alanda başarılı olabilir.”

HALKLARIN DAYANIŞMASIYLA KARŞI KONULMALIDIR

Toplantının sonuç bildirgesinde ise şu ifadeler geçti: “Uluslararası Komploya karşı halkların uluslararası dayanışmasıyla karşı konulmalıdır. Kürt özgürlük mücadelesiyle uluslararası dayanışma göstermeye, Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü talebini güçlendirmeye ve halkların birlik ve kardeşliğini teşvik etmeye devam edeceğiz.”

ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİ ULUSLARARASI SOSYALİZMİN ZAFERİ ANLAMINA GELECEKTİR

Devrimci Sosyalist Birlik aktivisti Lewis Maghanga, mücadeleler arasındaki bağlantıyı vurgulayarak şunları söyledi: “Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü, uluslararası sosyalizmin zaferi anlamına geleceği gibi Kenya halkı için de bir zafer anlamına gelecektir. Kenya'nın emperyalizmden kurtuluşu aynı zamanda Kürt Özgürlük Mücadelesinin ve tüm ezilen halkların kurtuluş mücadelesinin de zaferi anlamına gelecektir. Bu mücadeleler birbirinden ayrılamaz. Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için verilen mücadele kendi özgürlüğümüz için verilen mücadeledir" dedi.