Kobanê Davası: Savcı DAİŞ'i koruyor

Kobanê Davası’nın duruşmasında konuşan Mesut Bağcık, savcının DAİŞ çetesinden hiç bahsetmediğini belirtti, tanık ifadelerinin de tek tek çöktüğünü söyledi.

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) eski eş genel başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’ın da aralarında bulunduğu 18’i tutsak 108 siyasetçinin yargılandığı Kobanê Davası’nın 30. duruşmasının birinci oturumu, Sincan Kapalı Cezaevi Kampüsü’nde bulunan duruşma salonunda görüldü.

Duruşmaya tutuksuz yargılanan Siyasetçi Mesut Bağcık, tutsak bulunan kadın siyasetçilerden Sebahat Tuncel, Ayla Akat Ata, çok sayıda kadın ve avukatları da katıldı. Yüksekdağ ve diğer kadın siyasetçiler de Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile tutsak bulundukları cezaevinden duruşmaya katıldı.

Esas hakkındaki mütalaaya ilişkin söz alan Mesut Bağcık, mütalaada lehe durumların yer almadığını dile getirdi. Bağcık, bu durumun bilinçli bir şekilde yapıldığını ifade ederek, savcının algı yaratmaya çalıştığı ve gerçeği perdelediğini söyledi.

Bağcık, savcının DAİŞ’ten söz etmediğini ve sanki böyle bir çetenin hiç var olmamış gibi davrandığını belirtti.

Davanın konusunun “Kobanê olayları” olmadığını ve davanın açılma nedeninin muhalifleri baskı altında tutmak olduğunu ifade eden Bağcık, “ülkeyi bölmek” ile suçlandığına işaret ederek, “Bu ülke hıyar mı ki ikiye bölüyoruz" diye ekledi.

Tanık Ulaş’ın mahkeme tarafından dinlediğini ve sarf ettiği sözlere işaret eden Bağcık, Ulaş’ın beyanları nedeniyle yargılandığını dile getirdi.

Dosyadaki tanık ifadelerinin de tek tek çöktüğünü belirten Bağcık, “Savcı sanki her şeyi onlarla birlikte görmüş gibi konuşuyor. Bir davanın tanığı savcı olabilir mi? Benim örgütte olduğum iddia edilmiş. Evet, ben bir örgütte yer aldım. Burada ben de söyledim. Ben partimin örgütlenme çalışmasında yer aldım. HDP, BDP ve DBP’de yöneticilik yaptım. Benim örgütüm siyasi partidir. Anayasal çerçevede kurulmuş bir siyasi partinin çalışanıyım. Ben örgütlenme çalışanıyım. Bu konuda bir suç varsa, buyurun cezayı verin” diye konuştu.  

Duruşmaya yarına kadar ara verildi.