Köln'de 10 bin broşür ve bildiri dağıtıldı

Köln Kürt Demokratik Toplum Merkezi, Büyük Köln Yürüyüşü’nün hazırlıklarını 8 farklı bölgedeki komitelerle sürdürüyor. Aileler ve esnaflar ziyaret edildi. 10 binin üzerinde broşür ve bildiri dağıtıldı.

Köln Kürt Demokratik Toplum Merkezi’nden Ridwanê Dimilî, yüz binlerce insanın katılacağı bir yürüyüş olacağı için bütün meclisle eş güdüm halinde çalıştıklarını söyledi.


Orta Avrupa'da Kürtlerin yaşadığı bütün şehirlerde 17 Şubat Büyük Köln Yürüyüşü için geniş kapsamlı hazırlıklar yapılıyor. Köln kentindeki Kürdistanlılar da ev sahibi oldukları için daha farklı bir heyecan içinde. ANF’ye konuşan Köln Kürt Demokratik Toplum Merkezi’nden Ridwanê Dimilî, "Ev sahibiyiz. Büyük bir yürüyüş olacağı için bütün meclisler eş güdüm içinde çalışıyoruz. Köln olarak biz de üzerimize düşen görevleri yerine getiriyoruz" dedi. Köln merkezde 8 farklı bölgede komiteler kurduklarını ve çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Dimilî, "Tarihi yürüyüş için hazırlıklarımızın çoğunu tamamladık. Aileler ve esnaflar ziyaret edildi. 10 binin üzerinde broşür ve bildiri dağıtıldı. 16 Şubat Cuma gününe kadar 10 bin tane daha dağıtmayı planlıyoruz" diye konuştu.

HERKES KÖLN’E GELMELİ

Avrupa'da yüz binlerle bir yürüyüş yapılırsa Strasbourg'ta, Avrupa Parlamentosu'nda Kürtlerinin elinin daha da güçleneceğini belirten Dimilî, şunları ekledi: “Eğer biz Başkan Apo'nun elini güçlendirmek istiyorsak Roma sürecindeki ruhla yurtseverlik görevini yerine getirip 17 Şubat'ta Köln'e akmalıyız. Buna da inanıyoruz; biz yüz binlerce insanla Köln merkezde bu yürüyüşümüzü başarıyla yerine getireceğiz."

Köln Viyan Kadın Meclisi’nden Sidar Ayhan ise Kürt Halk Önderi üzerinde 25 yıldır devam eden tecride dikkat çekerek, şunları söyledi: “Bütün hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Halkımıza çağrı yapıyoruz. 17 Şubat günü 7'den 70'e bu yürüyüşe katılalım. Önderimizi ve halkımızı özgürleştirelim.”

KİMSE EVİNDE DURMAMALI

Kurdistanlılar, Köln'de göçmen grupları ve Alman sol çevreleriyle görüşmeler gerçekleştiriyor; bazen de bir araya gelerek kısa açıklamalar yapıyor. Köln-Mülheim'deki Wiener Meydanı'nda yapılan böyle bir açıklama sırasında çağrıda bulunan Viyan Kadın Meclisi’nden Cemîla Bokanî, "Rêber Apo, büyük bir tecrit altında yaşıyor. Dört parça Kurdistan'dan insanlarımız 17 Şubat günü Köln'deki yürüyüşe katılalım” diye seslendi.

Viyan Kadın Meclisi’nden Yıldız Filimci de şunları söyledi: “Kimse evinde durmamalı. Kürtler iş yerlerini kapatmalı ve yürüyüşe katılmalı. Tecrit ancak böyle kırılır, özgürlük ancak böyle sağlanır Adalet, insan hakları, demokrasi ve özgürlükten yana olan herkes Köln'de olmalı. Dünyadaki en büyük adaletsizlik İmralı Adası'nda yaşanmaktadır. Başta Kürt halkı olmak üzere, Almanya'daki bütün göçmen gruplarını ve bütün Alman sol-sosyalistlerini Köln yürüyüşüne bekliyoruz.”