KON-MED: Yeni bir Lozan’ın yaşanmaması için ihanete son verilsin

KDP’yi ihanet çizgisinden derhal vazgeçmeye çağıran KON-MED, Güney Kurdistan halkından da KDP’nin bu politikalarının hesabını sormasını istedi.

KDP’nin işgalci Türk devletiyle Güney Kurdistan’daki ittifakına tepki gösteren KON-MED, KDP’den tüm yaptıklarının hesabının sorulacağını ifade etti. KON-MED, KDP’ye ihanet çizgisinden derhal vazgeçme çağrısında bulundu.

KON-MED tarafından yapılan açıklama şöyle: “Yarım asır yıldır Kürt Halkı için her türlü bedeli ödeyen Kürt Özgürlük Hareketi sömürgeci güçlere karşı direnmeye devam ediyor. Her türlü bedeli ödeyen ve ödemeye devam eden Kürt Halkının tüm kazanımlarının sigortası olan Kürt Özgürlük Hareketinin mücadelesi tüm dünya kamuoyuna mal olmuş durumda . Dört parça Kürdistan'da sadece silahlı mücadele değil aynı zamanda Kürt Halkının ulusal birliğinin sağlanması ve ulusal haklarının uluslararası güvencelere alınması için mücadele etmeye devam etmektedir.  

KDP’NİN İTTİFAKLARI KÜRT HALKININ ÇIKARLARINA UYGUN DEĞİL

Bir taraftan böylesi bir mücadele varken öte tarafta , KDP'nin Türk Devleti ile kurduğu kirli ilişkiler Kürt Halkının çıkarlarına uygun düşmemektedir. Her defasında Özgürlük Hareketi temsilcilerinin yaptığı açıklamalarda bu ihanet ilişkilerine son verin çağrısı yapılmaktadır . Ancak KDP bu çağrıları duymamakta ve bu ilişkilerine devam etmektedir. 21. yüzyılda Kürt Halkının ulusal birliğinin sağlanması ve Ulusal hakları için ortak mücadele bu kadar zorunlu bir halde iken KDP' 'nin ortaya koyduğu ihanet ilişkilerini ne tarih affedecektir ne de Kürt Halkı affedecektir. Böylesi kritik bir süreçte düşmanla işbirliği içinde olmalarının tek tanımı ihanet çizgisidir. Kürt hareketleri arasında her zaman diyalog ve ilişkileri savunan Özgürlük Hareketinin karşısında her defasında düşmanla işbirliği yapan bir KDP gerçeği bulunmaktadır. Muhakkak ki Kürt Halkı kendi için direneni de biliyor ve kendisine ihanet edeni de biliyor . Kürt Halkı bunun hesabını soracaktır .  

ALİ AVNİ’NİN AÇIKLAMASINA TEPKİ

Geçtiğimiz günlerde Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) yetkililerinden Ali Avni, Kürt özgürlük hareketini hedef göstererek KDP tarafından yürütülen ihanet çizgisini meşrulaştıran bir açıklamada bulunmuştur.

Soykırımcı Türk devletine arka çıkan, onun işgaline peşkeş çeken açıklamasında ileri giderek PKK yöneticilerinin Türk devleti tarafından dronlarla hedef alınmasını talep etti.

Kürdistan ve Kürt halkının davası ile ilgili hiçbir ilgisi kalmamış, kaderini ve her şeyini Türk devletine endekslemiş KDP düşman politikası izlemektedir. Kendi zenginliklerine zenginlik katan KDP aşireti için Kürt halkının tüm değerlerini pazarlamaktan kaçınmamaktadırlar.

Özgürlük Hareketinin olgun ve soğukkanlı duruşu bugün Kürt Hareketi arasında bir çatışmayı engellemektedir. Ancak bilinmesi gerekir KDP' min tüm bu yaptıklarının hesabı sorulacaktır .

Güney Kürdistan'ın dört bir yanını Türk Devletine peşkeş çeken KDP yaptığı bu açıklama ile Özgürlük Hareketinin tasfiye planın bir ortağı haline gelmiştir.  

KON-MED olarak Kürt Kamuoyuna şu çağrıyı yapıyoruz . KDP'nin bu politikalarını görüp tarihsel ve toplumsal olarak mahkum etmeliyiz . Bu ihanet çizgisinde derhal vazgeçmeliler . Güney Kürdistan Halkı bu politikaların hesabını sormalıdır .