Kravitz’ten depremzede çocuklara destek

Müzisyen Tal Kravitz, deprem bölgesini gezip çocuklara performanslar sergileyerek, rehabilitasyon süreçlerine katkıda bulunuyor.

Uluslararası müzisyen Tal Kravitz, deprem bölgesi Semsûr’da (Adıyaman) çeşitli dillerde şarkılarda söyleyerek, çocuklarla oyunlar oynayarak terapi süreçlerine katkı sunuyor. 


İsrailli sanatçı Kravitz, dünyanın birçok ülkesinde benzer çalışmalar yapıyor. Dezavantajlı gruplar ve özellikle çocuklarla zaman geçirmeyi hedeflediğini söyleyen Kravitz, deprem bölgesindeki kentleri gezerek, buralarda çadırlarda bulunan çocuklara destek oluyor.

ZORLUĞUN İÇİNDEKİ İNSANLARI MUTLU ETMEK İÇİN

Kendisini dünyalı olarak tanımlayan Kravitz, depremlerden sonra kendisini bu bölgeye getiren duyguya ilişkin şunları söyledi: “Daha önce Filipinler’de yaşanan sel felaketinde de evlerini kaybetmiş insanlarla dayanışmak için oraya gitmiştim. Ayrıca geçen yılda Ukrayna’ya gittim. Bulundukları bölgeleri terk etmek zorunda kalan çocuklara da performanslar sergiledim. Çok fazla zorluğun ve üzüntünün olduğu bölgelerde insanları mutlu etmek, beni çok tatmin ediyor. Buraya ilk kez geliyorum. Burada dağınık bir organizasyon görüyorum. O yüzden de buranın ihtiyacının daha çok olduğunu hissederek geldim.”

ÇOCUKLARIN GÜLÜMSEMESİ HATIRADIR

Adıyaman dışında Hatay’ın Kırıkhan ve İskenderun ilçeleri ile Antep ve Adana’da da performanslar sergilediğini söyleyen Kravtiz, şöyle konuştu: “Felaket bölgelerinden her döndüğümde buradaki çalışmalarımı, oradaki arkadaşlarımla paylaşıyor ve onların da buralara gelmesini sağlamaya çalışıyorum. O yüzden de benim için küçük çocukların gülümsemesini görmek, en büyük hatıra oluyor, buradan kendimle götürebileceğim. Bu çocuklar çok kötü durumda. Bunca zorluklar içerisinde çocukların gülümsemesi benim için en güzel hatıradır. O yüzden bir daha buraya gelmeyi düşünüyorum. Çok değerli bir müzisyen olan arkadaşımı ikna ettim ve beraber geleceğiz.”