MÖP Newroz Bayramı’nı kutladı

Bayramların güzelliği, temizliği, dostluğu ve özgürlüğü çağrıştırdığını belirten MÖP, Newroz’un Kürt halkına, diğer uluslara ve Abdullah Öcalan’ın özgürlüğüne kavuşmasına vesile olması dileklerini iletti.

Asuri/Süryani/Keldani halkını temsil eden Mezopotamya Özgürlük Partisi (MÖP), yaptığı yazılı bir mesajla ile Kürt halkının, Kürt Halk Önderi ve gerilla ordusunun Newroz Bayramı’nı kutladı.

Mesaj şöyle:

“MÖP olarak, Asuri/Süryani/Keldani halkı, dost ve komşu Kürt halkının Newroz bayramını kutluyoruz.

Bu tarihi direniş bayramının modern çağda özgürlük uğrunda kutlanmasına vesile olan değerli PKK lideri kadrosu Mazlum Doğan ve Zekiye Alkan şahsında yurtsever Kürt halkını, Abdullah Öcalan’ı, tüm kurumları ve gerilla ordusunu saygı ile selamlıyor, Newroz Bayramlarını kutluyoruz!

Bu uğurda 50 yıldır yaşamın her alanında direnen, şehit düşen kahramanları da saygı, sevgi, hürmet, minnetle anıyoruz.

Newroz Kürt halkının direniş bayramı olduğu kadar, Ortadoğu ve Orta Asya halklarının da değer verdiği, kutladığı bir bayramdır. Bayramlar güzelliği, temizliği, dostluğu ve özgürlüğü çağrıştırıyor.

Ne yazık ki sömürgeci güçler, bu bayramların halkları tarafından özgür iradeleriyle kutlanmasına hala izin verilmiyor ve baskılarla engelleniyor. Buna rağmen Kürt halkı direniş, diriliş ve özgürlük bayramını bedenini ortaya koyarak kutluyor.

MÖP olarak; Kürt halkının Newroz bayramı, Kürt halkına, diğer uluslara ve Sayın Öcalan’ın özgürlüğüne kavuşmasına vesile olması dileğiyle; Bijî Newroz! Newroz Pîroz be!”