Medya Çınar, Mardin’de mezarı başında anıldı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı 2019 yılında Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi’nde fedai bir eylemle yaşamına son veren Medya Çınar, mezarı başında anıldı.

Siyasi tutsak Medya Çınar, Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi’nde 25 Mart 2019'da tecride karşı fedai bir eylemle hayatına son vermişti.

Çınar, Kızıltepe ilçesine bağlı Margik (Çimenli) köyündeki mezarı başında anıldı.

Anmaya Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad-TJA) ile HDP il ve ilçe örgütleri ile Barış Anneleri de katıldı.

Anma için gelen heyeti köyde Medya Çınar'ın annesi Çaçan Çınar karşıladı.

Daha sonra Çınar’ın mezarı başına gidilerek burada bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

HDP Kızıltepe İlçe Eşbaşkanı Aysel Ayav, anma sırasında yaptığı konuşmada Medya Çınar ve arkadaşlarının mücadelesine sahip çıkacaklarını belirtti.

TJA aktivisti Emine İnan, Medya Çınar’ın direnişi ile tarihe yazılan kadınlardan biri olduğunu ifade ederek “Feodaliteye, zulme, baskılara karşı mücadele etti” dedi.

İnan şunları ekledi: “Cezaevinde de mesajı açıktı. Mesajı; kadınların iradesi ile tecridi kıracaklarını söyledi. Medya arkadaş şahsında cezaevlerinde tecride karşı bedenleri ile canlarıyla duranları bir kez daha anıyoruz. TJA olarak binlerce kadın adına Medya arkadaşın mezarı başında sözümüzü tekrar ediyoruz; bize bıraktığı mücadele mirası, aydınlattığı yolda devam edeceğiz. Tecride karşı, Kürt halkının katledilmesine karşı, dilimizde karşı saldırılara, asimilasyona karşı mücadele edeceğiz. Onu unutmayacağız.”

 

Anma “Şehid namirin” sloganları ile sona erdi.