Medya ve Hukuk Derneği: Toplum endeksli gazetecilik suç değildir

Gazeteci Sinan Aygül’ün Tetwan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylan’nin silahlı korumaları tarafından saldırıya uğramasını kınayan Medya ve Hukuk Derneği, “Toplum endeksli gazetecilik suç değildir” dedi.

Medya ve Hukuk Derneği, Gazeteci Sinan Aygül’ün Bedlîs’in Tetwan ilçesinde Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani’nin silahlı korumalarınca saldırıya uğramasını yazılı bir açıklama ile kınadı. Açıklamada, “Yaptığı haberler ile toplum endeksli gazeteciliğin iyi bir örneğini sergileyen Gazeteci Sinan Aygül’e yönelik gerçekleştirilen alçakça saldırı sonucunda,gazeteci arkadaşımız Sinan yaralanmıştır” denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

“Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Gazeteci Sinan Aygül’e Tatvan Belediye Başkanı’nın silahlı korumaları tarafından yapılan saldırı, ülkenin gelmiş olduğu noktayı gözler önüne sermektedir. Aygül, yaptığı toplum endeksli haberler ile kamuoyu nezdinde tanınan bir meslektaşımızdır. Birkaç gün önce Tatvan Belediyesi’nde yaşandığı iddia edilen yolsuzluklara ilişkin haberler yapmıştı. Yaptığı haberler sonrasında belediye başkanının iki korumasının saldırısına uğraması ve saldırganlardan birisinin, ‘Başkan hakkında yazmaya devam edersen geberirsin’ demesi, olayı tüm çıplaklığı işe gözler önüne sermektedir.”

‘BELEDİYE BAŞKANININ AÇIKLAMASI OLAYI ÇARPITMA AMAÇLIDIR’

Açıklamanın devamında, saldırı sonrası belediye başkanı Geylani’nin sanal medya hesabından yaptığı paylaşıma da değinilerek, “Belediye başkanının saldırı sonrası yaptığı açıklama, olayı tamamen çarpıtma amacını taşımaktadır. Saldırı kabul edilirken, olay bireysel soruna indirgenerek adlileştirilmek istenmiştir” denildi.

Açıklamada şu ifadeler öne çıktı:

“Korumalardan birinin, belinde bulunan ve devlete ait olan silah ile halkı tehdit etmesi ve çevrede bulunan yurttaşların saldırıyı engellemelerinin önüne geçmesi ise devlet ve ilgili kurumlar açısından utanç verici bir durumdur. İlgili kurumların gerekli soruşturmaları yürütmesinin yanı sıra halka silah çekenlerin direkt meslekten men edilmedir. Ayrıca saldırganlara yönelik gerekli cezai müeyyidelerin uygulaması hukukun olmazsa olmazıdır.

Medya ve Hukuk Derneği olarak, doğru, bağımsız ve objektif haber yapmak, habercilik boyutuyla toplumdan yana taraf olmak gazetecilik ilkelerimizin olmazsa olmazıdır.

Bu anlamda Sinan Aygül arkadaşımız şahsında toplum endeksli gazeteciliğe yönelik gerçekleştirilen bu alçakça saldırıyı kınıyor, çeteciliğin gazeteciliğe üstün gelemeyeceğini belirtiyoruz. Sinan arkadaşımıza tekrar geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.”