Meral Danış Beştaş: Tüm İstanbulluların oyuna talibiz!

DEM Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Meral Danış Beştaş, "Kazanmak, halklara kazandırmak gibi bir derdimiz var. Biz kazanmak için yola çıktık" dedi.

DEM Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Meral Danış Beştaş, adaylığının ardından ilk açıklamasını ANF'ye yaptı.

Meral Danış Beştaş, "Merkez Yürütme Kurulumuzun talebi, öneriler doğrultusunda teklif geldi. Ağır bir sorumluluk ve yük ama bunu halklarımız adına omuzlayacağız" dedi.

İstanbul'un aynı zamanda bir Kürt kenti olduğuna dikkat çeken Meral Danış Beştaş, "İstanbul aynı zamanda bir Kürt şehri. Ülkenin en büyük Kürt nüfusunun olduğu yerdir. Her adımda bir Kürtle karşılaşırsınız, aksi olağandışıdır. İstanbul aynı zamanda Alevilerin, Karadenizlilerin kentidir. Tüm Türkiye'yi içinde barındıran bir kenttir. Alevilerin de büyük bir yoğunluğu var. İstanbul, tüm kesimleri kucaklayan bir şehirdir" diye konuştu.

'İSTANBUL'DA BAŞARIRSAK TÜM ÜLKEDE BAŞARIRIZ'

Meral Danış Beştaş, "oyları bölme" propagandasına değinerek, şunları söyledi:

"Biz oyları bölmüyoruz, kendi oylarımızı alacağız. Aksine bizim oylarımız bölünmek isteniyor! Bizim oylarımıza talip olanlar bu propagandayı yapıyor. Biz Türkiye'nin üçüncü büyük partisiyiz ve her yerde seçime giriyoruz. İddiamız, davamız var. Demokrasinin tesisi, herkesin eşit ve bir arada yaşadığı, Kürt meselesinin demokratik şekilde çözüldüğü bir ülkenin mücadelesini veriyoruz.
Bizim başka partiyi desteklemek, başka partiye kaybettirmek gibi amacımız yok. Biz kazanmak için yola çıktık. 

Tüm İstanbulluların oylarına talibiz. Çünkü İstanbul'da gerçekleşecek bir başarı tüm ülkeye sirayet edecektir ve herkesin eşit ve bir arada yaşamı inşa edilecektir. Biz ne kimsenin oyunu almak ne de kimsenin önünü kesmek için yola çıktık. Kazanmak, halklara kazandırmak gibi bir derdimiz var.

Biz seçimleri birileri gibi rant için, şehri parsellemek için ele almıyoruz. İstanbul'u, İstanbul'da yaşayanlar yönetsin istiyoruz."