MLKP Newroz’dan 1 Mayıs’a ‘umut ve zafer köprüleri’ kurmaya çağırdı

MLKP Merkez Komitesi, Newroz meydanlarından 1 Mayıs meydanlarına “umut, coşku, cüret ve zafer köprüleri” kurmaya çağırdı.

Yazılı bir Newroz mesajı veren MLKP Merkez Komitesi, “Tüm Kürdistan’da, Bakur’da, Başûr’da, Rojhilat’ta ve Rojava’da, ulusal inkara, ırkçılığa, soykırımcı faşist zulme, işgale, sömürgeciliğe ve dört parçaya bölünmüşlüğe karşı savaşımı yükselterek; bölge halklarıyla demokratik ve devrimci işbirliğini güçlendirelim” dedi.

MLKP, “Türkiye’de, Irak’ta, İran’da, Suriye’de, Newroz meydanlarını doldurarak, Kürt halkının bu haklı, zorunlu, meşru ve ahlaki savaşıyla omuz omuza duralım, halkların kardeşliğini boş bir söz olmaktan çıkaralım. İşçilerin, kadınların, gençlerin, kent ve köy emekçilerinin, yoksulların, lgbti+’ların, ulusal toplulukların, Alevi ve Ezidilerin düşmanı, Türkiye, İran, Irak ve Suriye diktatörlüklerine ve kapitalist düzenlerine karşı özgürlük ve sosyalizm mücadelesine yeni mevziler kazandıralım” ifadelerini kullandı.

Mesaj şu çağrıyla son buldu: “Ezilenlerin birleşik direnişini yükselterek, Newroz meydanlarından 1 Mayıs meydanlarına, umut, coşku, cüret ve zafer köprüleri kuralım.”