MSD: Yeni Türk Nazizm’ine karşı herkes sesini yükseltmeli

Demokratik Suriye Meclisi, işgalci Türk devletinin saldırılarını kınayarak “Yeni Türk Nazizm’ine karşı herkesi seslerini yükseltemeye çağırıyoruz” dedi.

Medya Savunma Alanlarında gerilla karşısında hezimet yaşayan Türk devletinn Rojava’daki sivil hizmet kurumları ve bölgenin altyapısına karşı giriştiği saldırılar konusunda bir açıklama yapan Demokratik Suriye Meclisi (MSD), saldırıların bölgenin güvenliği ve huzuru için büyük bir tehdit arz ettiğini ve uluslararası hukukun ihlali anlamına geldiğini ifade etti.

Suriye halklarına da direniş çağrısında bulunan MSD, “Yeni Türk Nazizm’ine karşı herkesi seslerini yükseltmeye çağırıyoruz” dedi.

Uluslararası toplum, ABD ve Rusya’nın saldırılar karşısındaki sessizliğini kınayan MSD, “İşlenen suçlar karşısında sessiz kalmak insani değerlerini, insan haklarını ve temel adalet kurallarını hiçe saymaktır. Türk devleti, bölgede terör saldırılarını sürdürüyor. Yapılan saldırılarla bölgenin güvenliğini bozmayı, kaos yaratmayı ve DAIŞ'i yeniden diriltmeyi amaçlıyor. Kuzey ve Doğu Suriye'nin bölgeleri işgal edilmek ve demografik yapı değiştirilmek isteniyor” dedi.

MSD açıklamasında şunlar ifade edildi: “Suriye ve Arap ülkelerini, Suriye’deki Türk işgalini, Arap güvenliğini ve tehlikeli etkilerini sona erdirmek için çalışmaya çağırıyoruz. ABD ve Rusya'yı da yurttaşların haklarını ve yaşamlarını korumak için acil önlemler almaya, Güvenlik Konseyi'nde aktif rol oynamaya ve Türk hükümetini sorumlu tutmaya çağırıyoruz. 

Suriye halkını Türk devletinin işgal saldırılarına karşı birlik içinde direnmeye çağırıyoruz. Tüm halkları saldırılara mücadele çağrısında bulunuyoruz. Yeni Türk Nazizm’ine karşı herkesi seslerini yükseltemeye çağırıyoruz.”