Mûş’ta siyasi soykırım protestosunda 4 gözaltı

Mûş’ta siyasi soykırım operasyonlarına ilişkin açıklama yapmak isteyen siyasetçilere saldıran polis, 4 kişiyi gözaltına aldı.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi( HDP) il ve ilçe yönetimleri, Paris’te 23 Aralık 2022 Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi’ne yönelik saldırıda katledilen Sanatçı Mîr Perwer’in (Mehmet Şirin Aydın) cenaze törenine katıldıkları için 11 kişinin tutuklanmasını protesto etti.  

'DİRENİŞİ VE ÖRGÜTLÜLÜĞÜ BÜYÜTECEĞİZ'

HDP Mûş İl Örgütü binası önünde yapılan eylemde konuşan HDP Mûş İl Eşbaşkanı Savcı Arslan, 11 gencin hukuksuz bir şekilde tutuklandığını belirterek, "Yüz yıl önce başta Kürt halkı olmak üzere diğer kimlikleri, inançları, katliamlarla, sürgünlerle, sindirmeye çalıştılarsa, bugün de gözaltı, tutuklamalar, özel savaş politikalarıyla Kürt halkına ve dostlarına diz çöktürmeye çalışıyorlar. Bu iktidar suçlarına suç eklemeye devam ediyor ama bizim de bu politikalara karşı bir sözümüz var; nerede olduğunuzu ve kime karşı bu kirli politikaları yaptığınızı iyi bilin. Yıllardır özgürlük mücadelesinden bir adım geri atmayan bir halka boyun eğdireceklerini zannedenler, bunu iyi bilsinler ki baskı politikasına karşı tavrımızı, direnişimizi ve örgütlülüğümüzü yükselteceğiz” dedi.

Basın açıklamasına saldıran polis, aralarında HDP İl Eşbaşkanı Bermal Nergiz ve yöneticilerinin de olduğu 4 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.