Olan: Eleştiri ve özeleştiri mekanizmaları işletilecek

Yeşil Sol Parti Milletvekili Hüseyin Olan, bölge bazında yapılan toplantılarla mevcut durumun halkla paylaşıldığını ve yaşanan hatalara tekrar düşmemek için eleştiri ve özeleştiri mekanizmalarını işleteceklerini belirtti.

Yeşil Sol Parti Kurdistan’da ev ev, sokak sokak, köy köy toplantılar düzenliyor. Colemêrg, Bedlîs, Agirî ve Îdir başta olmak üzere birçok Kurdistan kentinde yapılan toplantılarla halkın görüş ve önerileri alınıyor. 

Yeşil Sol Parti Bedlîs Milletvekili Hüseyin Olan, Kurdistan yapılan çalışmaları ve halk toplantılarını ANF’ye değerlendirdi.

Son genel seçimlerde ortaya çıkan tablonun partilerinin için başarılı bir sonuç olmadığını belirten Olan, "Bu sonuçları bir kaybetme olarak görmüyoruz ama istediğimiz hedefe ulaşmadığımız da ortada. “Dolayısıyla mevcut tablo karşısında bir değerlendirme şarttı. Bu nedenle en tepeden başlayarak bir durum tespiti yapma ihtiyacı vardı. Bölge bazında yapılan toplantılar mevcut durumu halkımız ile paylaşarak başarılı olamama veya istenilen sonuca ulaşmada engel olan eksiklerimiz, yanlışlarımız, hata ve yetersizliklerimiz nelerdi onu tespit etmek, eleştiri ve özeleştiri mekanizmalarını işleterek aynı hatalara bir daha düşmemek adına bu toplantılar yapıldı” diye konuştu.  

‘HALK PARTİSİNE SAHİP ÇIKIYOR’

Halkın partiye yaklaşımının her zaman olduğu gibi fedakarca ve samimi bir sahiplenme şeklinde olduğunu ifade eden Olan, şunları söyledi: “Halk şunun çok iyi farkındadır; parti kendi partileridir. Her ne kadar yöneticiler istenilen çalışmayı ve öncülüğü yapamasalar da, yapmasalar da, bu parti uzun yıllardır en ağır bedeller verilerek, deyim yerindeyse “iğne ile kuyu kazma” gibi sabırla, emekle yaratılan kutsal bir değerdir. Halkın yaklaşımı hiçbir zaman kişisel olmadığı gibi parti ile olan ilişkisi de bireysel menfaat ve çıkar üzerine değildir. Onun için halk mücadele ve partiye sahiplenme konusunda daima yöneticilerden bir adım öndedirler.

Sanırım bu seçim sonuçları kendimizi aynada görme şansını yarattı. Onun için özümüze, köklerimize ve değerlerimize dönmemizi sağladı. Bu saydıklarım da halkımızda, kültürümüzde, kimliğimizde ve kendi coğrafyamızda olduğu için çalışmalar artık eskiden olduğu gibi sokak sokak, ev ev ve bire bir olacak şekilde devam edecek. Halkın partilerinden beklentileri kendilerine sahip çıkmalarıdır. Parti yöneticilerinin kendilerine önem vermesini, özellikle seçimlerde kendilerine danışmalarını ve önerilerini dikkate almalarını istemektedirler. Başta partinin milletvekilleri olmak üzere parti görevlilerinin yanlarında olması, sorun ve dertlerine ortak olmalarıdır. Kendileri gibi olmaları, üstten bakışçı bir tarzla kendilerine yaklaşmamaları ve egolarını törpülemelerini istemektedirler. 

Bu dönemde yapılan çalışmalar doğru temelde ele alınırsa ve pratik çalışmalara yansıtılırsa önümüzdeki yerel seçim sonuçlarına yansımasının pozitif yönde olacağına inanıyorum. Yeter ki samimi bir yaklaşım olsun, halkın taleplerine ve önerilerine değer verilsin. Umutsuzluk, çaresizlik ve güvensizlik hissi çok kötü bir duygudur. Bu yenilginin başlangıcıdır. Hiçbir yöneticinin ve partilinin verilen bunca emeğin, yaratılan bunca değerin sahibi olan Kürt halkını bu hisse kapılmasına izin vermesine hakkı ve lüksü yoktur.”