Paris'teki katliamı protesto eden sanatçılar gözaltına alındı

Paris’te Kürtlere yönelik katliamı İstanbul Taksim’deki Fransız Konsolosluğu önünde protesto etmek isteyen sanatçılar gözaltına alındı.

HDK Kültür Komisyonu, Mezopotamya Kültür Merkezi, BEKSAV ve Gölge Kültür çağrısıyla Paris’teki katliamda yaşamını yitirenler için Fransız Konsolosluğu önünde yapılmak istenen anma kaymakamın keyfi yasağı ile engellendi. HDP Milletvekili Musa Piroğlu ile beraber konsolosluk önüne gelmeye çalışan sanatçılar, polis tarafından abluka altına alındı. Basının zorla alandan çıkarılırken, çok sayıda kişi gözaltına alındı.

 PİROĞLU:FRANSIZ VE TÜRK HÜKÜMETLERİ KATLİAMIN SUÇ ORTAĞIDIR

Bu keyfi gözaltına tepki gösteren HDP Milletvekili Musa Piroğlu, konsolosluk önünde açıklama yaptı. Fransa'da Kürtlere karşı katliamı protesto için bir araya gelmeye çalıştıklarını hatırlatan Piroğlu, ancak polisin gözaltına aldığına dikkat çekti.

 Kürtlere karşı dünyanın çeşitli yerlerinde suikastlar ve katliamlar yapıldığını anımsatan Piroğlu, şöyle tepki gösterdi: “Biz bu katliamı protesto için bugün Fransız konsolosluğunun önünde bir basın açıklaması yapmak istedik. Fakat nasıl Fransa'da polis, katilleri serbest bırakıp katliamları seyrettiyse, burada da polis katliam protestosuna engel olmaya devam ediyor. Dünyanın her yerinde hükümetler aynı şeyi yapıyor. Katiller sokaklarda geziyor, katliamlar yapılıyor. Ama katliamları protesto etmek yasaklanıyor. Bilinsin ki Fransız hükümeti bu katliamı failleri açığa çıkaramadığı sürece suçludur. Bilinsin ki Fransız hükümeti katliamın sorumlularıyla hesaplaşmadığı sürece katliamın suç ortağıdır. Bilinsin ki burada bu açıklamaları engel olan polisler, bu açıklamalara engel olan bu iktidar bu katliamın suç ortağı ve faillerin arkasındaki güçtür.”
Katillerle hesaplaşılmadığı takdirde katliamların devam edeceğini kaydeden Piroğlu, “Biz katillerle hesaplaşacağımız günleri bekliyoruz. Biz bu katliamların karşısında yılmadık, yılmayacağız. Bize katillerle, bize katliamlarla diz çöktürmeye çalışanlar bilsin ki diz çökmedik, diz çökmeyeceğiz. Ve eninde sonunda onlarla yargı önünde hesaplaşacağız.

 'BU İKTİDARI DAĞITACAĞIZ!'

Polislerin baştan aşağı hukuksuz bir işlem yaptığını vurgulayan Piroğlu, “Ülkenin sokaklarında kimsenin sesi duyulmasın istiyorlar. Ve biz sustukça, biz bu ablukalara seyirci kaldıkça bu abluka bu ülkenin tepesine kurulmaya devam edecek. Anlaşılıyor ki bu iktidar bu seçim sürecini de abluka altına götürecek, anlaşılıyor ki sandık bu ablukanın ortasında kurulacak. Ama bilsinler ki bu ablukayı da dağıtacağız, bu iktidarı da dağıtacağız, bu saltanatı da yıkacağız” dedi.