Parlak: Bir parti ile devam edeceğiz

Colemêrg Milletvekili Vezir Coşkun Parlak, kongre sürecinden sonra iki parti ile değil, bir parti ile yola devam edeceklerini söyledi.

Colemêrg Milletvekili Vezir Coşkun Parlak, seçimlerde ortaya çıkan sonuçlara ilişkin kapsamlı bir değerlendirme için il ve ilçe örgütleriyle tartışmalar yürüten HDP ile Yeşil Sol Parti’nin önümüzdeki süreçte halkın talepleri doğrultusunda yeniden yapılanacağını belirtti. 

ANF’ye konuşan Yeşil Sol Parti Colemêrg (Hakkari) Milletvekili Vezir Coşkun Parlak, seçimlerden hemen sonra hem HDP hem de Yeşil Sol Parti’nin MYK’larının kapsamlı değerlendirme yaptıklarını hatırlattı. İki partinin Parti Meclisi, il eşbaşkanları/eşsözcüleri, il ve ilçe örgütleri ile toplantılar yapıldığını; ayrıca Emek ve Özgürlük İttifakı bileşenleri ile de sürecin ele alındığını belirten Parlak, “Şimdi de 15-25 Ağustos arası Kuzey Kurdistan ve Türkiye geneli halk toplantılarında değerlendirmeler yapılarak gelen öneri ve eleştiriler dikkate alınacak ve örgütlenme konferanslarında yeni bir inşanın adımları atılacak. Şunu belirtmek isterim ki; bizim için en önemli değerlendirme ve öneriler, halk toplantılarında ortaya çıkacak olanlardır. Bütün bu değerlendirme süreçleri tamamlandıktan sonra partimiz Eylül ayında kongreye giderek, yeni kurullarını belirleyecek” dedi. 

ZORLUKLARI AŞACAK FORMÜL

Henüz alınmış bir kararın olmadığını, ancak Yeşil Sol Parti kongreye giderken program ve tüzükte bir takım değişiklikler olacağını kaydeden Parlak, şunları paylaştı: “Parti ismi de bu değişikliklerden biri olabilir. Bu konuda kurullarımızın çalışmaları devam ediyor. Bundan böyle iki parti ile değil, bir parti ile yola devam edeceğiz. HDP, çok önemli bir tarihsel uğrakta inşa edilmiş, geniş halk kesimlerinin desteğini almış bir parti. Bu birikimin ve mirasın kaybolmasına izin vermeden ama önümüze çıkarılan yasal zorlukları da aşmak için bir formül geliştireceğiz.”

TÜM ELEŞTRİLERİ CİDDİYE ALIYORUZ

Halkın, genel politikaların halk ile birlikte belirlenmesi talebine dikkat çeken Parlak, şunları ekledi: “Bizim siyasi geleneğimizde zaten bütün kararları halkla birlikte almak vardır, partilerimiz halkımız tarafından inşa edilmiş, halkla birlikte büyümüştür. Son dönemde partiyle halk arasında bir mesafenin ortaya çıktığına yönelik eleştiriler var. Bu eleştirileri ciddiyetle ele alıyoruz ve buna dönük daha güçlü mekanizmalar oluşturacağız.”