PKK ve PAJK’lı tutsaklardan 14 Temmuz mesajı

PKK ve PAJK’lı tutsaklar, 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu eyleminin 41’inci yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “tüm çevreleri 14 Temmuz ruhuyla hareket etmeye, Önder APO’nun fiziki özgürlüğü sağlanıncaya kadar mücadeleyi yükseltmeye” çağırdı.

PKK ve PAJK’lı tutsaklar adına Deniz Kaya yaptığı açıklamada, 14 Temmuz Büyük Ölümü orucu direnişçilerini “saygı ve minnetle” anarak, şunları ifade etti:

“Tarihi 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu eyleminin 41. yıldönümündeyiz. Ünlü bir vecize, bir varsayım vardır; dünyanın herhangi bir yerinde kanatlarını çırpan bir kelebek dünyanın başka bir yerinde fırtınaya neden olabilir. İşte tarihi 14 Temmuz eylemi ile Mehmet Hayri Durmuş, Kemal Pir, Akif Yılmaz ve Kızıl Yıldız Ali Çiçek 4 hakikat pervanesi olarak 12 Eylül faşizminin Amed Zındanında kanat çırptılar. Ve o kanat çırpış 41 bir yıldır büyük bir devrim fırtınası olarak devam ediyor. Ulusal Onur Günümüz olan 14 Temmuz 1982 Zindan Direnişi’ni Önder APO’ya, kahraman Şehitlere ve Halkımıza kutluyor, direnişin abidesi olan Kemal’ler, Hayri’ler, Akif’ler ve Ali’ler şahsında Kürdistan özgürlük şehitlerini saygı ve minnetle anıyoruz.

 Önder APO 14 Temmuz 1982 Büyük Zindan Direnişi eylemini değerlendirdiği konuşmasında şöyle söyleyecekti;

“PKK, bir kahramanlık partisidir. 14 Temmuz büyük bir yüceliktir. Bunu alçaltmayız, ayaklar altına alamayız ve bunu sizlere layık göremeyiz. Ben bu yoldaşların anılarına, kendimi de layık görmüyorum. Ancak onların temsilcisiyim, vasiyetlerini takip ediyorum. Bu kişiliklerinizle yürüyemem ve en ufak bir eksikliğiniz de olsa kabul etmem, bunu bileceksiniz. Bugün 14 Temmuz direnişinin yıldönümü vesilesiyle bir şeyler yaparak anmak istiyorsanız ve gerçekten dürüstseniz ve bir şeyler de anlamak istiyorsanız bu arkadaşlarımızın sergiledikleri direniş gerçekliğine doğru yaklaşmak zorundasınız. Hangi koşullarda, neye karşı, neyle, nasıl direnişi yürüttüler, şerefli bir yaşam istiyorsunuz, işte yolu bu belirttiklerimdir.”

Önder APO haklı olarak hepimize şunu soruyordu; Neden bu yolun üstünde yürümüyorsunuz? “14 Temmuz direnişi ucuz bir ölüm için değildi. Büyük bir ölümdü, ölüm değil büyük bir yaşamdı." diyordu Önderliğimiz ve şöyle devam ediyordu:  "Eğer 14 Temmuz anısına doğru yaklaşacak olursak; bu arkadaşlar, iğne ucu kadar yaşam olanağı ve çalışma fırsatı bulduklarında sonuna kadar değerlendiriyorlardı. PKK'nin saflığı, PKK'nin dürüstlüğü bu yoldaşların gerçeğindedir. Bu büyük yoldaşlarımız, partinin adını yükseltmek istediler. Parti amacından uzaklaşmamak için büyük vahşet altında, her gün tahammül edilemeyecek işkenceler altında küçük bir yaşam imkanı bularak direndiler. Bu büyük direniş, bu amaç içindi…14 Temmuz; parti, halk, Kurdistan ve insanlık adının ortadan kalkmaması için verilen bir karardı. İhanete, büyük zulme, düşkün yaşama karşı bir parti kararıdır. 14 Temmuz PKK'nin ruhudur. 14 Temmuz direnişi ucuz bir ölüm için değildi. Büyük bir ölümdü, ölüm değil büyük bir yaşamdı. Onların amacı, onların vasiyeti, onların yaşamı üzerinde ben söz sahibiyim. Bıraktıkları vasiyet temelinde sözüm var. Eğer 14 Temmuz'a bağlıyız diyorsanız, o zaman sizlerden kahramanca bazı adımların atılmasını istiyoruz. Zindandaki gibi değil, savaş ve çalışmanın her yönüyle 14 Temmuz ruhuna bağlı adımlar atılması gerekiyor. Kendi ruhunuzda adım atın, böyle adımlar atmazsanız sahtekarsınız. Büyük değerlerle ucuz yaşamınızı sürdürmek istiyorsunuz, elbette bizim de bunu kabul etmemiz mümkün değildir… Bu büyük direnişten herkesin sonuçlar çıkarması gerekiyor. Hangi sahada ve hangi şekilde olursa olsun bu partiden uzaklaşmayı ortadan kaldırmalıyız. 14 Temmuz kararına ulaşana dek bu uzaklaşmaya karşı durmalıyız. Bu büyük şehitler kendilerini büyük direniş temelinde gerçekleştirdiler ve sonuna kadar yürüdüler. Çalışmanız böyle olup sonuca ulaşırsa 14 Temmuz'un sahipleri olursunuz. 14 Temmuz sahipleri ise her zaman büyük olurlar. Böyle yürüyenler bunun savaşını verenler; sabırla, bilinçle, çalışmayla bir savaş yürütürler ve her zaman zafer kazanırlar, başarılı olurlar."

İşte bu büyük eylemin kurucu fikir ve felsefesinin mimari 25 yıldır İmralı kayalıklarında o olum çukurunda tüm insanlığa kurtuluşun yolunu gösteriyor ve hala aynı soruyu bize soruyor; Neden bu yolun üstünde yürümüyorsunuz? PKK ve PAJK devrimci tutsakları olarak tüm çevreleri 14 Temmuz ruhuyla hareket etmeye, Önder APO’nun fiziki özgürlüğü sağlanıncaya kadar mücadeleyi yükseltmeye, en son tahliye edilmeyerek katledilen Bişar arkadaşımız gibi nice katledilen tutsakların intikamı ve hesabı için her açıdan direnmeye çağırıyoruz.”