Saarbrücken’de tecride karşı miting

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit ve tehditlere karşı Saarbrücken’de alanlara çıkan Kurdistanlı, miting düzenledi.

Almanya’nın Saarbrücken kentinde onlarca Kurdistanlı, İki yılı aşkın bir süredir hiçbir haber alınamayan, sağlığı ve yaşamından endişe edilen Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için alanlara çıktı.

Europa Galerie önünde gerçekleştirilen mitingde, 27 aydan beri hiçbir şekilde haber alınamayan Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü talep edildi. Mitingde, “Rêber Apo ile hiçbir iletişimin olmadığı, sağlığı ve yaşamı ile ilgili hiçbir bilginin alınmadığı

bu koşullarda zehirleme ve ölüm tehditlerini içeren tehditler kaygılarımızı en üst düzeye çıkarmıştır. Rêber Apo faşist Türk devletinin baskı, tehdit ve günlük işkencelerine maruz. Bu dakikadan sonra her şeyi bırakıp Önderliğimizin etrafında ateşten bir çember oluşturmalıyız” denildi.

Mitingde KCDK-E’nin konuya ilişkin hazırladığı bildiri okunup çevredekiler bilgilendirildi. Eylem, atılan “Bê serok jiyan nabe" ve “Bijî Serok Apo” sloganları ardından sona erdi.