Silopiya’da katledilenler mezarları başında anıldı

Şirnex’in Silopiya ilçesinde sokağa çıkma yasağı döneminde Türk devleti tarafından vahşice katledilen Taybet İnan, Ayşe Buruntekin ve Hasan Sanır'ın mezarları ziyaret edildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü ve Kürt sorununa demokratik çözüm talebiyle eylemlerini sürdüren Büyük Özgürlük Yürüyüşçüleri, 25 Mayıs 2022 tarihinde şehit düşen YJA Star üyesi Kurdistan Sidar (Aze Erdal) için kurulan taziye evini ziyaret etti.

Taziyede konuşan din alimi Beşir Katar, Türk devletinin kendisine ait olmayan toprakları işgal ederek zulüm ettiğini belirtti.

Beşir Katar, "Kuran’da başka bir ülkenin topraklarını işgal etmenin günah olduğu yazılıdır. Bugün AKP şeriatlara göre hareket ettiğini söylüyor, ancak bu doğru değil. Yıllardır Kürt anneleri ve milletvekilleri ‘barış olsun, savaş dursun’ diyor. Ancak AKP bu talebe kulak vermiyor" dedi.

Daha sonra yürüyüşçüler, sokağa çıkma yasakları döneminde katledilen Taybet İnan, Ayşe Buruntekin ve Hasan Sanır'ın mezarlarını ziyaret etti.

MEBYA-DER Wan Eşbaşkanı Hanım Kaya, Taybet İnan şahsında katledilenleri anarak, "Onların yarım kalan hayallerini gerçekleştireceğiz ve barışı getireceğiz" dedi.

Taybet İnan’ın kızı Halime Akın ise, "Bizim tek istediğimiz bir an önce barışın sağlanması ve bu topraklara huzurun gelmesidir” şeklinde konuştu.

Şirnex Milletvekili Mehmet Zeki İrmez, Hasan Sanır'ın mezarında yaptığı konuşmada, "Onun verdiği barış mücadelesine hepimiz şahidiyiz ve tanığıyız. Şehadete ulaştığı gün bile barış istedi. Bütün ömrünü barışa adadı. Duruşuyla, konuşmalarıyla herkese barışı anlattı. Bizler onun hayallerini gerçekleştirene kadar mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Ziyaretin ardından mezarlıklara karanfiller bırakıldı. Özgürlük Yürüyüşçüleri, akşam saatlerinde halk toplantısı için evlerde buluşacak.