Sozdar Avesta: 17 Şubat’ta Köln’de yapılacak yürüyüşe katılalım!

KCK Genel Başkanlık Konseyi Üyesi Sozdar Avesta, 17 Şubat’ta Köln’de yapılacak yürüyüşe katılım çağrısında bulunarak, “Mücadelemiz Rêber Apo’nun fiziki özgürlüğünü mutlaka sağlayacaktır” dedi.

KCK Genel Başkanlık Konseyi Üyesi Sozdar Avesta, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik Uluslararası Komplo'ya karşı 25. yılda nasıl bir duruş sergilenmesi gerektiğini ANF'ye değerlendirdi. 


Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünü gerçekleştirmek ve Kürt sorununu çözüme kavuşturmak için özellikle son 25 yıldır ortaya çıkan mücadeleyi daha da güçlendirmek gerektiğini belirten Avesta şunları kaydetti: “AKP-MHP rejiminin halkımıza yönelik yürüttüğü faşizm sona ermediği sürece Kürt sorununun çözülmesi ve Önderliğin fiziki özgürlüğünün kalıcılaştırılması mümkün değil. Öncelikle bu faşist AKP-MHP zihniyetini yenilgiye uğratmalıyız.

Şu an önemli ve stratejik bir dönemin içindeyiz. Bölgede büyük bir kaos var, 3. Dünya Savaşı yaşanıyor. Özellikle Bakûrê Kurdistan’da yürütülen savaş devam ediyor ve baharın gelmesiyle birlikte yeni hamlelerin hazırlıkları yapılmalıdır. Özgürlük gerillaları bu yılın başında Zap, Metîna ve Xakurkê’de ciddi eylemler geliştirdi. Bu yıl da büyük başarıların sağlanması için hazırlıklar yapılıyor. Bütün bunlar bu süreçte gelişecek mücadelenin nasıl olacağını da gösteriyor. Bu yıl gerillanın etrafında kenetlenmeliyiz. Nasıl ki 15 Şubat 1999 yılında bu kenetlenme gerçekleştiyse, binlerce Kurdistanlı ve enternasyonalist genç güçlü bir şekilde gerillaya katıldıysa, bu dönemde de tam olarak böyle bir katılım sağlanmalıdır.

Özgürlük gerillası Önder Apo'nun paradigması çizgisinde direniyor. Bu şekilde Rêber Apo ve özgürlük hareketine yönelik saldırıları boşa çıkarıyor. Önder Apo'nun fiziki özgürlüğünü sağlayacak temel şey, fikirlerinin yayılmasıdır. Kadın öncülüğünde gelişen Rojava Devrimine yönelik saldırılara karşı kadın devrimini savunmak, büyük bedeller verilerek yaratılan değerleri korumak, Rêber Apo’nun fiziki özgürlüğünü de kaçınılmaz kılacaktır. Bunların hepsi bir bütündür. Nasıl ki Uluslararası Komploda tüm hegemonik güçler birlik oldu bizim de bu güçlere karşı mücadelemizi büyütmemiz gerekir. Şu an dünyanın birçok yerinde başlatılan ‘Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa çözüm’ hamlesi çerçevesinde gerçekleştirilen eylemler aralıksız bir şekilde devam etmelidir. 2024 yılında mücadele aralıksız, farklı yol ve yöntemlerle geliştirilmelidir. Bugüne kadar yapılan eylemler mücadeleyi bir aşamaya getirdi ama bundan sonra da devam etmelidir.

KÖLN EYLEMİNE MİLYONLAR KATILMALI

Komplonun 25. yıl dönümünde tüm alanlarda Kurdistanlı kadınlar ve gençler öncülüğünde mücadelenin yükseltilmesi, direnişin büyütülmesi, örgütlenmenin sağlanması gerekir. Bunun zemini ve temeli de var. 15 Şubat Uluslararası Komployu protesto etmek için başlatılan eylemlere katılanlara ve Almanya’da 17 Şubat’ta Köln’de yapılacak eyleme ilişkin halkımıza ve dostlarımıza bir çağrıda bulunmak istiyorum. Özellikle de Almanya’daki eylem çok önemlidir. Kurdistan ve Avrupa’da günlerdir devam eden yürüyüşler var, Köln’de yapılacak eyleme de milyonlar katılmalı ve Rêber Apo’nun duruşuna layık bir tutum ortaya konmalıdır. Yine gerillanın direnişine, 51 yıldır Rêber Apo çizgisinde devam eden Özgürlük Hareketi'nin yarattığı değerlere layık bir katılım sağlanmalıdır. Kadınlar, gençler başta olmak üzere tüm halkımıza ve dostlarımıza çağrımızdır; bu yürüyüşe katılın.

Bakur’da devam eden yürüyüş hedefine ulaşana kadar halkımız ayakta olmalı, zindanlardaki direnişe ve Rêber Apo’nun duruşuna sahip çıkmalıdır. Çözümün anahtarı Bakurê Kurdistan’dadır. Faşizmin yenilmesini Bakur’un öncülük ettiği mücadele ile olacaktır. Bakurê Kurdistan’daki halkımız da bunu çok iyi biliyor. Bir kez daha çağrıda bulunuyorum. Bu 15 Şubat’ta yaşamı adeta durdurun. Kuzey ve Doğu Suriye’de, Başûr’da ve tüm alanlarda komploya karşı bir tavır almalı ve mücadelenin sonucunda Rêber Apo’nun fiziki özgürlüğünün sağlanacağını bilmeliyiz. Bu temelde bu eylemlere katılanları ve katılacak olanları hareketimiz adına bir kez daha selamlıyor, direnişlerini kutluyorum. Mücadelemiz mutlaka Rêber Apo’nun fiziki özgürlüğünü sağlayacaktır” diye konuştu.