Sputnik çalışanları greve başladı

Sputnik çalışanları, kötü çalışma koşulları ve işten çıkarmalara karşı greve başladı.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ve Rossiya Segodnya Uluslararası Haber Ajansı (Sputnik) Türkiye Bürosu arasında toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşmaya varılmaması üzerine TGS öncülüğünde bugün greve başlayan Sputnik çalışanları, Şişli’de bulunan Süzer Plaza önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) yöneticileri ve çok sayıda gazeteci katıldı.

TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş, üyelerinin koşullarını iyileştirmek amacında olduklarını fakat buna rağmen 24 üyelerinin işten atıldığını aktardı. Ülkede yaşanan ekonomik krize dikkat çeken Durmuş, gazetecilerin aldığı ücretin ayın ortasını getirmeye yetmediğini söyledi.

'HİÇBİR ŞEY DAYANIŞMADAN KIYMETLİ DEĞİL'

Kötü koşullara rağmen çalışmaya devam edenlere de seslenen Durmuş, “Size ne verildi ya da teklif edildiyse bu grevi kırmak içindir. Yeriniz işçi sınıfının, grevdeki arkadaşlarınızın yanıdır. Hiçbir makam ya da para, mesleki dayanışmadan kıymetli değildir. Ayrıca buradan kadrolu olmayıp program yapan meslektaşlarıma sesleniyorum: Program yapmayın, grev kırıcı olmayın. Bu ne ahlaka ne yasaya ne de meslek ilkelerine sığar” ifadelerini kullandı.
Son olarak Sputnik dinleyici ve okuyucularına seslenen Durmuş, gazetecileri yalnız bırakmayarak, dayanışma çağrısında bulundu.