Stêrka Ciwan’ın yeni sayısı çıktı

"Cenga Azadiyê Serbixînin" şiarıyla Stêrka Ciwan Dergisi yeni dizayn ve içerikleriyle okuyucuyla buluştu.

1994 yılında yayın hayatına başlayan Stêrka Ciwan dergisinin 242’inci sayısı çıktı. Derginin bu sayısında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın “İktidar ve Devlet Sorunu” ile “14 Tirmehê Gavekê Mezin Bû” başlıklı Kürtçe yazılarına yer verildi.  

GENÇLİĞE DÜŞEN ROL VE MİSYONLAR

Bu sayının perspektif kısmında Xwe Biparêze Yürütme Komitesi, hamleye ilişkin “gençliği sistem bataklığına sürükleyen, halkına, özüne ve kendisine yabancılaştıran uyuşturucu, fuhuş ve çetecilik olmak üzere tüm sistem saldırılarına karşı KENDİNİ KORU “XWE BIPARÊZE” diyoruz” çağrısında bulunuyor.

TekoJIN Koordinasyonu’nun kaleme almış olduğu perspektif yazısında ise “Jin Jiyan Azadî, Serbixe Azadî” hamlesinin önemine değinerek genç kadınların bu hamledeki rollerine ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor.

ÖZGÜRLÜK ŞEHİTLERİ ANISINA

Derginin anı bölümünde, Gençliğin Botan Yürekli Büyük Komutanı şehit Baran Mawa ve 9 Temmuz 2018’de Çarçella’da şehit düşen enternasyonalist şehit Şiyar Gabar’ın mücadele arkadaşlarının kaleme aldığı yazılar yer alıyor.

DEVRİMCİ HALK SAVAŞI TEMELİNDE ÖZSAVUNMA

Değerlendirme kategorisinde PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan, “Özsavunmasız Varlık ve Özgürlük Olmuyor” başlıklı yazısında, “ Başta Kürt halkı olmak üzere tüm ezilenleri, halkları, kadınları, gençleri devrimci demokratik güçleri böyle bir faşist-soykırımcı saldırganlığa karşı bilinçlendirip, ortak direnişe çekme temelinde bir mücadele yürütüyoruz” değerlendirmesinde bulunuyor.

Değerlendirme kategorisinde diğer yer alan yazılarda ise gençliğin Devrimci Halk Savaşı temelinde “Gençliğin Öz savunması Nasıl Olmalıdır?” konusuna cevap oluyor. Öz savunmanın önemine değinen Kürtçe, Türkçe ve Almanca yazılar örgütlü gençliğin rol ve misyonlarına dikkat çekiyor. Özyönetim direnişinde şehadete ulaşan şehit Zeryan Deniz Amed’in günlüğü ise bu sayı ile birlikte bölümler şekilde yayınlanmaya başladı.

Gençliğin Kızıl Yıldızı ve 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu’nda yer alan Ali Çiçek’e ilişkin bir yazıda bu sayıda yerini alıyor.

Dergide ek olarak şiir, gençlerin eylemlerini konu edinen haberler kısmı, ödüllü bulmaca ve kitap ile film önerisi başlıkları yer alıyor. Bu sayıda birçok farklı içerikle de karşılaşmak mümkün.