Sûr’da 8 yıl önce katledilen Rozerin Çukur mezarı başında anıldı

Amed’in Sûr ilçesinde Türk devletinin sokağa çıkma yasakları adı altında estirdiği teröre karşı öz yönetim direnişleri sırasında 8 Ocak 2016 günü keskin nişancı ateşiyle katledilen Rozerin Çukur (16) mezarı başında anıldı.

Rozerin Çukur daha 17 yaşında bir lise öğrencisiyken, 8 Ocak 2016 günü keskin nişancılar tarafından vurularak katledildi.

Genç kadın, katledilişinin 8’inci yıldönümünde unutulmadı. Anne ve babası Fahriye ve Mustafa Çukur, kızlarının Pîran (Dicle) ilçesine bağlı Herîdan (Kırkpınar) Köy Mezarlığı’nda bulunan kabrini ziyaret etti.

Rozerin Çukur’un kabrine çiçekler bırakıldı ve dualar okundu. Annesi, kızının mezar taşına sarılarak uzun süre gözyaşı döktü.

Fahriye Çukur, 8 yıl önce bugün Rozerin'i okula gönderdiğini ancak kara haberini aldığını söyleyerek şunları ifade etti:

“Kızımın hayali doktor olmak ve halkına yararlı olmaktı ama onu katlettiler. 8 yıldır evimde senin sesin eksik. Kızım ‘terörist’ değildi. Elinde defter kalem vardı. Sen Kurdistan şehidisin. Rozerin’im, sen gittin ama bin Rozerin’im oldu. Seninle gurur duyuyorum. Hem bu dünyada hem diğer dünyada senin davanın peşinde olacağım. Annen hayatta olduğu sürece mezarına gelecek. Vasiyetimdir, öldüğümde beni de senin yanında defnetsinler”.