Tarikat liderinin tecavüzüne uğrayan zihinsel engelli intihar etti

İsmailağa Cemaati'ne yakın Uzlet İlim Yayma Derneği Başkanı Alperen Sade tarafından tecavüze uğrayan yüzde 50 zihinsel engelli E.D. intihar etti.

İstanbul’da İsmailağa Cemaati'ne yakın Uzlet İlim Yayma Derneği Başkanı Alperen Sade’nin zihinsel engelli E.D.’ye tecavüz ettiği ortaya çıktı.

Halk TV’de yer alan habere göre 7 Mart günü yaşanan tecavüz olayı, İstanbul Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan bir dava dosyası ile ortaya çıktı.

34 yaşındaki Alperen Sade’nin genç kadını ölümle tehdit ettiği ve bir evde imam nikahı kıyarak tecavüz ettiği belirtildi. Dosyada, tecavüzcünün daha sonra E.D’yi bir AVM’ye yakın köprü altına bırakıp kaçtığı bilgisi yer alıyor. Tecavüz, E.D’nin maruz kaldıklarını kız kardeşine anlatması ve ailenin hemen emniyete başvurması ile soruşturma konusu olduğu belirtiliyor.

Alperen Sade hakkında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından geçtiğimiz günlerde iddianame hazırlandığı kaydedildi.

İddianamede Sade’nin, E.D.’nin zekâ geriliğinden yararlanarak imam nikâhı kıydığı ve E.D.’nin istismarı atlatamayarak intihar ettiği bilgileri yer aldı.

Sevk maddelerine göre Sade’nin 3 yıldan 26,5 yıla kadar hapsi istendi.

Uzlet İlim Yayma Derneği şimdilerde tutuklu bulunan Alperen Sade (Ali Rıza Sade Hoca Efendi) tarafından 2020 yılında kuruldu. Halen faaliyetlerine devam eden İsmailağa Cemaati’ne bağlı dernek, çok sayıda çocuğa “eğitim” veriyor.