Tecride son verilmeli

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Wan İl Eşbaşkanı Harun Okay, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan tecridin toplumda gerginliği arttırdığına dikkat çekerek, buna son verilmesini istedi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Wan İl Eş Başkanı Harun Okay, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan tecridi ANF’ye değerlendirdi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın 1999 yılında uluslararası bir komplo ile Türkiye'ye getirildiğini, o yıldan bu yana da 24 yıldır tecrit altında tutulduğunu hatırlatan Okay, ancak son yıllarda tecrit içinde tecrit uygulandığına ve şartlarının gayrı hukuki biçimde ağırlaştırıldığına dikkat çekti.

Abdullah Öcalan'ın ailesi ve avukatlarıyla görüştürülmemesinin toplumsal barışa büyük bir zarar verdiğini belirten Okay; “Uluslararası hukuk ve iç hukuk ihlal ediliyor. Abdullah Öcalan'ın barış konusunda oynadığı rol biliniyor. 2013 ve 2015 yılları arasında aktif olduğu yıllarda tek bir can kaybı yaşanmadı. 2015’ten sonra tecrit içinde tecrit uygulanıyor. Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit bir an önce kaldırılmalıdır, bu gerçekleşirse toplumdaki kutuplaşma da ortadan kalkacaktır” dedi.

TÜM HALKIMIZI TECRİT KONUSUNDA DUYARLI OLMAYA ÇAĞIRIYORUZ

Kürt Halk Önderi'nin ailesi ve avukatlarıyla görüştürülmemesinin son derece hukuk dışı bir uygulama olduğunu kaydeden Okay, “Abdullah Öcalan’ın bütün hükümlülerin yararlandığı haklardan yararlanması gerekiyor. Toplumsal barışın sağlanabilmesi için bütün Türkiye halklarını tecridin kaldırılması konusunda duyarlı olmaya, sahiplenmeye çağırıyoruz.”