'Tecrit sonlandığında demokratik çözüm gelişecek'

Büyük Özgürlük Yürüyüşü’nün Wan kolunda yer alan DEM Parti Dêrsim Milletvekili Ayten Kordu, "Biz hem kendi özgürlüğümüz hem de Sayın Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için bu mücadeleyi yürütüyoruz. Tecrit sonlandığında demokratik çözüm gelişecek" dedi.

Büyük Özgürlük Yürüyüşü’nün Wan kolunda yer alan DEM Parti Dêrsim Milletvekili Ayten Kordu, “Sayın Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması konusunda büyük bir kararlılık söz konusu. Bu yürüyüş de kararlılığın bir parçasıdır” dedi.


Wan ve Qers’ten iki kol halinde 1 Şubat’ta başlayan ve 15 Şubat’ta Amara’ya varması planlanan Büyük Özgürlük Yürüyüşü’nün Wan kolunda yer alan Dêrsim Milletvekili Ayten Kordu, ANF’ye konuştu. Kordu, “Gittiğimiz her yerde halkımız bizi büyük bir coşkuyla karşılıyor. Gerçekten çok büyük bir moral ve güç aldık. Bildiğiniz gibi tutsakların açlık grevi ve tutsak yakınları öncülüğündeki Adalet Nöbeti de devam ediyor. Mutlak tecrit altında bulunan Sayın Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması konusunda büyük bir kararlılık söz konusu. Bu yürüyüş de bu kararlılığın bir parçasıdır. Özellikle kadınlar, annelerimiz bizi çok büyük heyecanla karşılıyor” dedi.

Kadınların bu yürüyüşün de öncüsü olduğunu belirten Kordu, şöyle devam etti: “Sayın Abdullah Öcalan’ın tecrit altında tutulması, tüm Türkiye ve Kurdistan halklarının tecrit altında tutulmasıdır. Bizim tüm haklarımızın tecrit altında tutulmasıdır. Aslında büyük bir cezaevi yaratılmıştır aynı zamanda. Biz hem kendi özgürlüğümüz hem de Sayın Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için bu mücadeleyi yürütüyoruz. Tecrit sonlandığında demokratik çözüm gelişecek. Bu nedenle Sayın Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü mutlaka sağlanmalıdır.”

YÜRÜYÜŞÜMÜZLE BAŞARIYI SAĞLAYACAĞIZ

Müzakere masasının yeniden kurulması, diyaloğun yeniden başlaması gerektiğini söyleyen Kordu, “Kadınlar olarak sorunların ancak müzakere ve diyalog süreciyle çözülebileceğini çok iyi biliyoruz. Hem kendi özgürlüğümüz hem Sayın Öcalan’ın özgürlüğü hem de Türkiye ve Kurdistan halklarının bir bütün özgürlüğü için bu büyük Özgürlük Yürüyüşümüze sonuna kadar devam edeceğiz. Hepimizin Özgürlük Yürüyüşü olduğu biliniyor. Bu yürüyüşle mutlaka başarıyı sağlayacağız. Buna inanıyoruz. Bu moral ve güçle hareket ediyoruz” şeklinde konuştu.