Tetwan’da iki köylüden haber alınamıyor

Türk devletinin operasyon adı altında terör estirdiği Bedlîs’in Tetwan’a (Tatvan) bağlı Peyindas (Söğütlü) köyü kırsalında kaybolan iki köylüden halen haber alınamıyor. Yakınları, kayıp köylülerin can güvenliğinden endişe ediyor.

Peyindas köyü kırsalında 10 Ağustos sabahı yaşanan bir çatışmayı gerekçe gösteren Türk ordusu, 8 köylüyü gözaltına aldı.

Tetwan’daki askeri karakollarda tutulan Kerem Arvas, Mustafa Tedbirli, Necip Tedbirli, Heybet Çelik, Serkan İpek, Garip İpek, Ekrem Avras, Ahmet Çelik adlı köylülerin gözaltı süreleri, 12 Ağustos Cumartesi gece saatlerinde 24 saat uzatıldı.

Kayıp Fetullah Arvas ve Ekrem Arvas’ın akıbeti ise bilinmiyor. İşkenceye maruz kalarak gözaltına alından Kerem Arvas’ın avukatı Berfin Ozan, darp raporu aldıklarını ve işkence nedeniyle suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Ozan ayrıca gözaltındaki 8 kişinin Pazartesi günü Bitlis Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilmelerini beklediklerini aktardı.

Ekrem Arvas’ın ağabeyi Hüseyin Arvas, operasyonun devam ettiği bölgeye iş makinalarının gönderildiğini belirtti.

Köydeki ablukanın da kısmi olarak devam ettiğini söyleyen Arvas, “Hala Fetullah ve Ekrem Arvas’a ulaşamadık, yaşadıklarını düşünüyoruz fakat yine de can güvenliklerinden endişe duyuyoruz” dedi.