‘Toplumsal mücadelenin sözcüsü olmaya devam edeceğiz’

Halkın, toplumsal mücadelenin sözcülüğünü yapan bir parti istediğini belirten Yeşil Sol Parti MYK üyesi Ahmet Asena, partisinin bu anlamda toplumsal muhalefetin sözcüsü olmaya devam edeceğini vurguladı.

Yeşil Sol Parti MYK üyesi Ahmet Asena, yeniden yapılanma sürecine ilişkin ANF’ye konuştu.

Yeşil Sol Parti olarak yeniden yapılanma süreci ile ilgili açıkladıkları deklarasyonla birlikte önümüzdeki günlerde yapacakları çalışmaları aktaran Asena, “İl ve ilçelerle yapılacak toplantılar, daha sonra halk toplantıları ve sonrasında çalıştaylar, atölye çalışmaları gibi süreci değerlendireceğimiz, yeni döneme ilişkin yapılması gerekenleri konferansımıza ve kongremize sunmak üzere hazırlayacağımız bir süreç olarak kurguladık. Bu sürecin taçlanması, konferans ve kongre kararlarımızla gerçekleşecek” diye konuştu.

KİMLİK VE EKONOMİ TALEPLERİ İHMAL EDİLMEMELİ

İl ve ilçe toplantılarının tamamlandığını kaydeden Asena, “Halk toplantılarını önümüzdeki süreç içerisinde tamamlayacağız. Bununla ilgili kapsamlı bir açıklamayı parti sözcümüz basına ve kamuoyuna duyuracak. Bu halk toplantıları sonrasında bizim gerçekleştireceğimiz atölyeler ve çalıştaylar olacak” dedi. 

Halkın beklentilerini hem milletvekillerinin hem de parti yöneticilerinin halkla yaptığı temaslardan yola çıkarak izlediklerini belirten Asena konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: “Esas olarak halkımız, taleplerini açık olarak dile getiren, onları parlamentoda mücadeleci bir biçimde savunan ve toplumsal mücadelenin sözcülüğünü yapan bir parti görmek istediklerini ifade ediyor. Yeşil Sol Parti Eş Sözcümüzün de grup toplantısında söylediği gibi, bu sürecin sonunda toplumsal muhalefetin sözcüsü olarak, toplumsal muhalefetin merkezi olarak siyasetteki yerimizi korumaya devam edeceğiz. Ama bunun için halk toplantılarının tamamlamasını beklemek daha yararlı olacaktır. Sadece altını çizebileceğimiz talepler, kimliğine ilişkin taleplerin ihmal edilmemesi, ekonomiye ilişkin taleplerin ihmal edilmemesi gerektiğidir.”