Tüm saldırılara rağmen İkizköylüler pes etmiyor

Akbelen’deki orman katliamına karşı direnişini 6. gününde kararlılıkla tamamladı.

Şafak sökmeden başlayan ağaç yıkımına karşı direnişe geçen İkizköylüler ve yaşam savunucularına polis ve jandarma tazyikli suyla ve biber gazıyla saldırdı. Çok sayıda kişi işkenceyle gözaltına alındı. Saldırılar karşısında geri adım atmayan İkizköylüler ve yaşam savunucuları, gün boyu yolu trafiğe kapatarak doğa katliamını protesto etti. İkizköylüleri, “ Yılmıyoruz, pes etmiyoruz, tek ağaç kalıncaya kadar buradayız” mesajını verdi.

Direniş alanını ziyaret eden CHP Milletvekili Mahmut Tanal ise yurttaşların ve basını fişleyip, Limak Şirketi’nin özel güvenliği gibi davranan jandarmaya tepki gösterdi. Yaşanan hukuksuzluğa, “ Biz bunu 15 Temmuz’da yaşadık” diyen Tanal, jandarmadan görev belgesi ve yurttaşların fişlenmesiyle ilgili kararı istedi. Fişlemeyle ilgili kararı göstermeyen jandarma, yurttaşların ismi ve kimlik numaralarının yazıldığı kağıdı Tanal’dan kaçırması ise dikkat çekti.

Öte yandan Akbelen direniş alanına kurulan seyyar tuvalet için “ Orman kirletiliyor” bahanesiyle ceza kesilirken, ormanı katleden Limak Şirketi için vinçle seyyar tuvalet getirilmesi protestolara neden oldu. Yaşam savunucuları, vincin ormana girmesine izin vermedi.