Türk ordusundan Bedlîs'te işgal saldırısı

Xîzan ilçesine bağlı 10 köy ve mezrada ilan edilen "sokağa çıkma yasağı" sonrası başlayan operasyonda çatışma çıktığı belirtildi. Ev baskınlarında ise 3 kişi gözaltına alındı.

Bedlîs’in Xîzan (Hizan) ilçesine bağlı, Hûzeran, Akûnis, Govan, Lanîlan, Xûlepûr, Kekulan, Sûreh, Pertawan, Kuran, Mezra Pisyan köy ve mezralarında işgalci Türk devletince ilan edilen "sokak yasağı" devam ediyor.

Mezopotamya Ajansı haberine göre dün gece saat 21.00 sıralarında ilan edilen süresiz 'yasak' sonrasında köy ve mezralarda Türk ordusu tarafından geniş çaplı bir işgal operasyonu başlatıldığı belirtildi. Operasyonların sürdüğü bölgede yer yer çatışmaların da yaşandığı öğrenilirken, özellikle Xûlepûr kırsalında çatışmalar şiddetlendi.

EVLER BASILDI

Yerleşim yerlerine giriş-çıkış yasağı getirilirken, ayrıca sabah saatlerinde Xûlepûr köyündeki birçok eve baskın yapıldığı öğrenildi. Alınan bilgilere göre Xûlepûr köyünde Sakin, Muzaffer ve Bedrettin Altın adlı kişiler gözaltına alındı. 3 kişinin İlçe Jandarma Komutanlığında tutulduğu öğrenildi.