Türk ordusunun ‘PKK merkezleri’ dediği köy evleri

Türk devletinin ‘PKK merkezleri vuruldu’ diye açıkladığı Amediyê bölgesindeki yerlerin, köy halkına ait ev ve ahırlar olduğu anlaşıldı.

Türk devleti, Başûrê Kurdistan’da sivil yerleşim alanlarını bombalayarak, KDP’nin de desteğiyle köyleri boşaltmaya çalışıyor.


Türk savaş uçakları, 16 Ocak günü Amediyê’ye bağlı Spîndarê, Mijê ve Kevne Mijê köylerini bombalamıştı. Türk devleti, ‘PKK merkezleri vuruldu’ diye resmi açıklama yapmıştı. Türk devletinin açıklamasının aksine vurulan yerlerin, köy halkına ait ev ve ahırlar olduğu anlaşıldı. Köy halkı hala köylerine köylerine gidemiyor. KDP yetkilileri, halkın dönmesine izin vermiyor.

Türk devleti, 25 Ocak’ta Amediyê’nin Sergelê köyünde bir çiftliği, 26 Ocak günü ise Kevne Mijê köyündeki sağlık ocağını savaş uçaklarıyla bombaladı. Ağır bombardımanın yanı sıra bölgede konuşlandırılan tank ve havanlarla da bölge hedef alınıyor.

Bu arada KDP yetkililerinin, Amediyê ile Şêladizê arasındaki vadide bulunan birçok köy muhtarına, yakın zamanda köyleri boşaltmaları için hazırlıklı olmaları uyarısında bulunduğu öğrenildi.