Tutsak annesi Kaymaz'dan tecride tepki

Oğlu Tekirdağ F Tipi Cezaevi’nde tutsak bulunan Medine Kaymaz, cezaevindeki zulüm ve hak ihlallerine tepki gösterdi. Kaymaz, "Tecrit kalkarsa herkes daha rahat yaşar" dedi.

Tekirdağ F Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutulan Bayram Kaymaz'ın annesi Medine Kaymaz (80), oğlu ve diğer tutsaklara yönelik baskı ve hak ihlallerine ilişkin İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şubesi’nde basın toplantısı düzenledi. İHD yöneticilerinin de katıldığı toplantıda konuşan Anne Kaymaz, “Tutukluların istedikleri verilmiyor, yemekler kötü, elektrik faturalarını ödüyorlar ama rahat bir duş dahi alamıyorlar. Haklarını aradıklarında işkence uygulanıyor. Disiplin cezaları veriliyor."
Görüş için İzmir'den Tekirdağ'a gittiğini söyleyen Kaymaz, “Bir saatlik görüş için gidiş gelişim iki gün sürüyor. Cezaevinde 30 yıl kalan tutuklulara pişmanlık dayatılıyor. İnfazları yakılıyor, erteleniyor. Tek suçları ise Kürt olmalarıdır” diye belirtti.  
Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a tecride tepki gösteren Kaymaz, "İki yıldır ne ailesi ne de avukatlarıyla görüşemiyor. Yaşıyor mu, sağlık durumu nasıl? Kimse bilmiyor. Bu adalet değil. Savaşla Kürtler boyun eğmez. Öcalan özgür olursa, cezaevlerinde de baskılar son bulur. Kürt halkı da Türk halkı da özgür olur. Tecrit kalkarsa herkes daha rahat yaşar. Artık çocuklarımız üzerinde yürütülen adaletsizlikler son bulsun” ifadelerini kullandı.
İHD İzmir Şubesi Eşbaşkanı Ali Aydın da cezaevlerinde her geçen gün hak ihlallerinin arttığını anımsattı.