Tutsak Gazeteci Ertaş'ın başvurusuna ikinci ret

Gazeteci Mehmet Ali Ertaş'ın aynı cezaevinde kalan Gazeteci Aziz Oruç'un odasına geçmek için yaptığı başvuru telafisi mümkün olmayacak olaylara sebebiyet verebileceği gerekçesiyle ikinci kez reddedildi.

Diyarbakır 1 No'lu Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi'nde rehin tutulan Xwebûn Yazı İşleri Müdürü Mehmet Ali Ertaş, 2 Haziran’da Gazeteci Aziz Oruç'un bulunduğu odaya geçmek için Cezaevi İdare ve Gözlem Kurulu'na müracaatta bulundu. Başvuru İdare ve Gözlem Kurulu tarafından reddedildi.

TELAFİSİ MÜMKÜN OLMAYAN OLAYLARA YOL AÇARMIŞ!

Ertaş, 16 Haziran’da Diyarbakır İnfaz Hakimliği'ne itirazda bulundu. İnfaz Hakimliği, 19 Haziran'da verdiği kararda Ertaş'ı haklı buldu. Buna rağmen Cezaevi İdare ve Gözlem Kurulu tarafından 2 gün önce Ertaş'ın oda değişikliği talebi ikinci kez reddedildi. Cezaevi İdare ve Gözlem Kurulu İnfaz Hakimliği ret kararını, "Talep etmiş olduğu odaya verilmesi halinde örgütlenmenin daha kolay olabileceği, bu durumların telafisi mümkün olmayacak olaylara sebebiyet verebileceği ve mevcut odanın dolu olduğu" gibi bahanelere dayandırdı.