Tutsaklar, annelerin Adalet Nöbeti eylemlerini selamladı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü ve Kürt sorununun çözümü talepleriyle birçok kentte devam eden Adalet Nöbeti eylemlerine bir mektup gönderen tutsaklar, annelerin mücadelesini selamladı.

Adalet Nöbeti eylemlerinde okunan tutsakların mektubunda, annelerin mücadelesinin desteklenmesi ve önemine vurgu yapıldı.

Mektupta, annelerin özgürlük mücadelesinde çocuklarına omuz verdikleri belirtilerek, "Sizler mücadelenin destekçileri değil, yürütücüleri oldunuz. Sizin gibi annelere sahip olduğumuz için mutluyuz ve başımız dik. 50 yıldır sürdürdüğümüz mücadelenin temel hedefi sizlerin gözyaşlarını dindirmektir" ifadelerine yer verildi.

Aynı mektupta, "Abdullah Öcalan'a Özgürlük" kampanyasına dikkat çekilerek, içinden geçilen sürecin tarihi ve önemli olduğu vurgulandı.

Mektupta kampanyanın politik bir erk olmanın ötesinde, ahlaki bir borç olduğu ifade edildi. Ayrıca, 15 Şubat komplosu kınanarak, tüm halkın annelerin mücadelesine katılması çağrısı yapıldı.

AMED

Amed'de TUAY-DER öncülüğünde devam eden eylem, 69. gününde. DEM Parti Rêzan (Bağlar) İlçe Örgütü binasında gerçekleştirilen eylemde "Tecrit insanlık suçudur" yazılı önlükler giyildi. Ekoloji Derneği ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) temsilcileri eylemcileri ziyaret etti. Eylem boyunca "Bîjî berxwedana zindanan" ve "Direne direne kazanacağız" sloganları atıldı.

WAN

Wan'da devam eden Adalet Nöbeti, 69. gününde. TUHAY-DER öncülüğünde sürdürülen eylemi, DEM Parti Rêya Armûşe (İpekyolu) İlçe Örgütü ve DEM Parti Wan Gençlik Meclisi üyeleri karşıladı. Buradaki eylemde de tutsakların gönderdiği mektup okundu.

ÊLIH

Êlih'te TUAY-DER öncülüğündeki eylem, 11. gününde DBP İl Örgütü binasında devam etti. Anneler, cezaevlerindeki hak ihlallerini paylaştılar. Nöbette bir tutsağın gönderdiği mektup okundu.

İSTANBUL

MATUHAYDER öncülüğünde başlatılan Adalet Nöbeti eylemi, DEM Parti Esenyurt İlçe Örgütü binasında devam etti. Eyleme yoğun ilgi gösterildi, ve açlık grevi eyleminde olan tutsakların Adalet Nöbeti eylemcilerine gönderdiği mektup okundu. Kürtçe şarkılar eşliğinde devam eden eylemde "Bijî berxwedana zindanan", "Jin, jiyan, azadî" ve "Bijî Serok Apo" sloganları atıldı.